MARI

Jag tänker på dig, och finns här om du behöver mig.


*Döden är något som berör oss alla på något sätt*

Sluta

med napp är tydligen inte det lättaste har jag förstått. Min dotter Felicia började i måndags, med att vara utan alltså. =) Hon hade nämligen fått en jätteblåsa på läppen som gjorde ont vilket medförde att hon därmed inte kunde suga på den utan att det gjorde ont. Så då skulle hon sluta hade hon bestämt sig för. Det tar tid, på kvällarna, hon har verkligen ingen ro att ligga still, och vara tyst och försöka sova. Hon är så trött så jag vet inte vad. I natt hade hon jättemardrömmar och det slutade med att hon gick upp för att hämta en napp själv när jag vägrade ge henne en. Men så fort hon vaknade i morse så ”slutade” hon igen… Nu ligger hon åter till sängs så vi får väl se hur många timmar det tar idag. Hon tjafsade om nappen alldeles nyss och jag vet faktiskt inte om hon har en eller inte, just nu vill jag bara att hon ska somna för hon har mycket att ta igen efter den här veckan och behöver sova ut…  Men vi får väl se hur det går!

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig…

På tåget i morse blev det en kaffe.

På jobbet intogs följande: 1chokladshake, 2 äpplen, 4 nektariner.

Till middag hemma blev det 160 g lax, 100 g fetaost 3%, 62 g lök, 170 g paprika, 40 g champinjoner, 105 g tomat.

Och så har det slunkit ner två browniebars, ja det vara bara för att dom är så goda, men nu är dom slut och jag ska INTE köpa hem någon mer på ett tag. Totalt kcal intag idag: 1244.

Människor är som viner; med åren blir de dåliga surare och de goda bättre.

Denna dagen har gått bra

Jag har hållt mig till mina shaker hela dagen, och det känns helt ok. Det känns inte jobbigt alls, men som sagt det brukar ju gå ganska lätt första dagen. I morrn var ju tanken att jag skulle äta lunch med min fd chef men hon fick förhinder, så jag får nöja mig med mina cambridgeshakes. (Hur i h*****e skriver man det i flertal på svenska????) Men det känns samtidigt ganska skönt. Just nu så är det lördagen jag oroar mig lite för. Eftersom vi ska till kolmården så finns ju risken att vi äter ”ute” och det känns lite jobbigt, när jag inte har planerat när man inte vet vad det finns för mat. Men det ordnar sig säkert på något sätt. Frukost ska vi i alla fall äta på vägen, och då blir det väl någon bar eller så för mig. Har inte bestämt mig än, kanske kokar ett par ägg och tar med mig lite kräftstjärtar annars. Vi får se. Jag måste ju se om Malin är hemma och så också. Messade henne i morse, men har inte fått något svar. Inte för att det är ovanligt, men i alla fall. Det blir säkert bra, det är ju som sagt några dagar kvar…


Eftersom jag bara har ätit 2 shaker idag så åt jag lite rimmad lax nu innan det är dags för bingen. Så maten idag ser ut som följande:

På tåget på väg till jobbet: En kaffe
Första fikan på jobbet: Chokladshake
Fika på em på jobbet: Chokladshake
På tåget på väg hem: Nån deciliter Pepsi Max
När jag kom hem: Resten av Pepsi Maxen (en liten) Totalt 5 dl.
Kvällen hemma framför datorn: 85 g Lax,  126 kcal,och en kopp nyponte.


 Måttlighet är bra, så länge den inte går till överdrift

God Afton mina vänner!

I morrn är det dags för verkligheten igen. Den här veckan har verkligen inte varit bra matmässigt, men det positiva är att jag känner mig än mer motiverad idag. Och jag hoppas att det håller i sig. Jag har faktiskt gått upp den här veckan och det är inte bara två kg. Har inte våga väga mig, men i morrn bitti är det dags för nu måste jag lägga in högsta växeln här. Jag måste engagera mig. För ett år sen sa jag samma sak, och visst jag väger ju inte riktigt lika mycket som förra året så här dags, men jag har inte gått ner som det varit planerat heller…

Men i morrn är en ny dag, och jag ska verkligen göra mitt bästa. Måndag till torsdag har ska jag bara köra Cb, och fredag till söndag kör jag kombinerat. Jag SKA skriva upp allting jag äter så att det verkligen syns. Då känns det lite jobbigare att synda. =)

Jag vet inte riktigt hur lödragen ser ut matmässigt än. Vi åker nämligen till Kolmården då, så vi får se, men jag ska göra det bästa av det hela i alla fall och har jag planerat innan så borde det fungera bra.

Hoppet är det sista som överger en.

Ja då var det dags

för en ny fas i mitt viktminskande liv. De senaste dagarna har spårat ut HELT! Men jag har nu gjort en deal med mig själv. På måndag är det dags igen för en cb-kur. Men jag har nu vissa utvalda dagar som jag även får äta mat. Jag kör kombinerad kur. Enligt planen för nästa vecka så ser den ut så här.

Måndag: CB hela dagen
Tisdag: Lunch med min fd Chef
Onsdag: CB hela dagen
Torsdag: CB hela dagen
Fredag: Tallriksmodellen  (Har inte bestämt vad än.) Jag får även äta frukt och grönsaker.
Lördag: Tallriksmodellen  (Har inte bestämt vad än.) Jag får även äta frukt och grönsaker.
Söndag: Tallriksmodellen  (Har inte bestämt vad än.) Jag får även äta frukt och grönsaker.

Listan kommer at bli mer detaljerad senare. Jag ska försöka att skriva in vad jag äter varje dag, även om det bara är CB-påsar. Inte så kul, men jag vill ju fortsätta och jag tror att det kan hjälpa att skriva upp allting, då har man ju liksom lite mer press på sig. Jag ska även sätta upp lite mål på vägen. Mitt första är fortfarande att bli tvåsiffrig, jag var SÅ nära förra veckan men som sagt den här veckan har det spårat ur helt, och jag har säkert gått upp tio kg. Men jag kan inte göra det ogjort och jag tar nya tag nu. Det är ingen som helst idé att börja redan i morrn, även om jag kommer att göra mitt bästa, men det är  midsommar och jag vet att jag kommer att äta en del onyttigheter också.

Sist men inte minst. Ni får ha en UNDERBART HÄRLIG Midsommarafton i morrn! Jag själv ska åka ut på en frukost picknick med min familj. Det gör vi varje år. Det sk abli jättemysigt. På vägen hem så plockar vi blommor, sen åker vi hem till barnens mormor och morfar således mina föräldrar och gör kransar. Runt halv två blir det en tur till Engelska Parken för dans kring stången, jag hoppas jag slipper i år också. =) (Att dansa alltså) Sen cyklar vi tillbaka till mina föräldrar och äter och dricker gott, kanske badar lite i poolen och bara MYSER! Så vi hörs väl kanske på lördag igen!

KRAMAR TILL ER ALLA; EN EXTRA TILL ER SOM KÄNNER ATT NI BEHÖVER!

En liten bit i taget, och du kommer långt.

Jag är så dålig

 i magen så jag blir hemma idag, det beror med all säkerhet på helgen svullande, inte för att jag ätit mycket, men för att jag ätit så dålig mat… Men det är bra då vet jag ju att jag inte fixar det. (Som om det skulle hindra mig för all framtid)

Annars så är det bra tror jag. Lite tråkigt väder… men men vad gör man, bara det blir fint till min semester så är jag nöjd. Det skulle ju vara trevligt om det var fint på fredag också när det är midsommarafton.

Mat och viktmässigt så har det skitit sig helt, eller det kan jag inte säga heller för det är medvetet som det skitigt sig och har varit planerat sen länge, men jag ska köra igång i morrn igen. Sen ska jag planera helgens mat. Midsommar blir ju midsommar mat, men ska försöka att inte äta allt för onyttigt.

Även tystnaden talar

Det har

regnat precis hela dagen! Inte kul alls, men det har sin charm på något sätt… Vi har varit till IKEA idag hela familjen, det är perfekt. Tyvärr så var det ju fler än vi som hade den tanken då rå… men men så kan det vara… Nu har Wille o Michelle åkt hem till sin mamma och Felicia och Filippa har vi lämnat över till mormor och morfar. Dagis är stängt i morrn pga planeringsdag, och mormor har semester så då passade det ju bra tyckte jag att hon tog dom. Dom sover där och så hämtar Fredrik dom i morrn. Så ikväll är vi ensamma, vilket vi ska fira med en härlig slapp kväll i soffan framför tv tror jag… =)


När

mina små troll Sjöng du gamla du fria på sommarfesten på dagis i onsdags så fick jag tårar i ögonen. Dom var så vackra och så helt underbara. Tänk er ett gäng barn mellan 1-6 som sjunger Nationalsången… Ja jag är väl lite partisk eftersom mina barn var med… Men nu är det sommar, och Wille och Michelle hade sin avslutning idag. Fredrik var där med Trollen, medan jag var på plåtning i Stockholm så jag kunde inte vara med. Men en sak har jag lovat mig själv att när mina barn börjar skolan så ska jag ha semester varje avslutning. Vi ska gå till skolan och sjunga och säga hej då till alla, sen ska vi hem och fika och riktigt mysa av att sommarlovet har börjat. Det gjorde alltid jag med min mamma och ofta även med min syssling och bästa kompis Jessica och hennes mamma och ja våra syskon också förstås. Det var så speciellt, och jag vill att mina tjejer ska få den speciella känslan också…

Annars så lunkar livet på som vanligt här. Vi var ju till Gotland förra helgen, 7-10 juni och det var helt underbart. Vi hade kalasväder hela tiden. På torsdagen när vi kom dit så gick vi en sväng inne i stan innan vi åkte hem till Bettan och hennes familj som vi bodde hos. På fredag morgon åkte vi ner till Kneipbyn och myste. Barnen tyckte det var jätteskoj, framåt tvåtiden var vi nöjda och åkte åter igen in till Visby och myste. Vi gick och åt på en härlig restaurang. Jag och Fredrik åt varsin plankstek, Felicia åt tre pannkakor med lite sylt och lite grädde, dom dyraste någonsin! Filippa beställde in en hamburgetallrik, och åt väl kanske fyra pommes…. så jag förstår varför vi inte går på restaurang så ofta…. Men maten var god i alla fall, även om den var dyr. =)
Lördagen tillbringade vi på stranden, och grillade på kvällen. Sen bar det hemmåt tidigt på söndagen.. Men vi hade mysigt och fick verkligen rå om varanandra….

KLART!

Då var det klart, jag är hemma igen och det gick väl ganska bra. Det var bara jag kvar när jag kom så det gick lugnt till.

Tänkte jag skulle bli medlem i viktklubb, och äta enligt det på helgerna och sen fortsätta köra cambridge i veckorna, för det är himla smidigt på vardagarna att slippa matlåda och allt sånt… Och jag mår ju bra, och det fungerar. Dessutom så har man ju då något att se fram mot till helgen. Och har man då redan bestämt vad man ska äta och när så måste det ju bli enklare att hålla sig inom ramarna…


Till tonfisk bör man helst ha ett musicerande vin