Då är det dags igen

Men till skillnad från tidiagare år så senarelägger jag min nystart bara för att riktigt peppa mig. Det gick ju bra innan jul. Jag la faktiskt ner det hela under julen och nyår då det var så otroligt mycket annat. Men en rejäl nystart kommer. Den 5 januari då är det dags. Då börjar mitt 2009 mot ett mer hälsosamt och lättare liv. Jag hoppas att det kommer att bli det ”viktigaste” året hittills.

GOTT NYTT ÅR

2009 är mitt och alla andras viktiga år!

Nytt igen…

Nu är det snart nytt år igen. Tiden bara rinner iväg. Det märks så otroligt på Cornelis, han är verkligen ingen liten spädis längre… Fem och en halv vecka och han är så härlig. Men jag önskar att tiden inte gick så fort. Jag vill hinna njuta mer och umgås ordentligt med mina barn… Nu skriker han och jag antar att han vill ha mat igen. =)

Gott Nytt år på er alla.

Jag hoppas att 2009 blir lika fantastiskt som året som varit var.

Idag är det

4 veckor och 1 dag sen Cornelis kom till oss. Och han är verkligen världens goaste. =) Han bara äter sover och myser, och kräks lite då och då. Igår var vi till Eskilstuna och julhandlade, jag, pappa Fredrik och Cornelis. Tjejerna var hos mormor och morfar och röjde. Idag fick de dock följa med en sväng till Södertälje för mer julshopping. Tyvärr så hittar vi inte det vi söker. Filippa önskar sig ett Fiskespel, ett sådant man fiskar upp fiskar med, men det verkar tydligen inte vara på tapeten just nu då det inte finns i någon ända affär. Jo det finns billiga varianter, men jag vill ha något som håller den här gången, och jag vet att det funnits bättre tidigare, då vi har haft ett sedan min lillebror var liten, men det är ju X antal år sen så det finns tyvärr inte kvar. Så om det är någon där ute som har en aning om var jag kan få tag på ett sådant så får ni jättegärna höra av er. Själv ska jag nog krypa ner i sängen. Mår inte jättebra, och är jättetrött. Fredrik läser saga för tjejerna, och Cornelis ligger och sover, finns hundra saker jag skulle behöva göra, men jag orkar inte. Får ta det en annan dag.

Puss på er i mörkret!

Jag är SÅ nöjd

över min första vecka. Det har verkligen gått jättebra! Mycket tror jag det beror på att F faktiskt har ätit det samma som jag och inte en massa andra saker. Men det känns kul. På hela första veckan så har jag faktiskt gått ner 8,7 kg. Nu har jag ju massor att gå ner, och ett par kg är vatten, men det känns skönt att snart ligga på samma vikt som när jag blev gravid. Det är mitt första mål, och jag har ca 4 kg tills dess.

Jag köpte faktiskt en kjol i somras som jag har tänkt ha på julafton. Jag kunde dock inte ha den tidigare för gravidmagen, men kommer jag i den, så planen att ha den på julafton funkar nog. Jag måste bara hitta något fint att ha till. Sen  men löser sig väl kanske. Har i alla fall beställt ett par strumpbyxor så nertill är jag klar.

Men hallå, 8,7 kg är ju massor! På en en vecka! Jag hoppas att det håller i sig. Jag vill inte tappa motivationen nu. Jag vill verkligen fixa det här.

Upp och ner är lika långt men inte lika lätt.

När mörker och kyla

ligger kring vårt hus, då vill vi vänta på julen kring ett levande ljus…

Tänk om det bara kunde komma lite snö också, så att vi kan få lite julstämning… Det skulle vara så mysigt med en vit jul för en gång skull. Jag har så svårt att förstå att det bara är 2 veckor kvar. Jag har ju inte ens förberett något alls. Och det är bara ett par dagar kvar tills det är dags för luciafirande, det börjar bli hög tid att leta fram luciaklänningar och kronor och batterier och sidenband mm. Lillens stjärngossedress är ju klar sånär som på stjärnan som ska fixas. Men det är nog det minsta bekymret. Det större blir nog att den är alldeles för stor. Trodde inte bebisar var så små… =) Men det löser sig. Strutmössan passar ju i alla fall, det är ju alltid något!

Annars så är det sig likt här. Men titta nu snöar det ju, vad mysigt. Jag hoppas att det får ligga kvar också. Det behöver inte komma mycket, men bara så att man får lite julkänsla…

Nu ska jag fixa julkorten, och till er som inte får några vill jag hälsa

HA EN RIKTIGT HÄRLIG JUL!
Filippa, Felicia o Cornelis 081123

Cornelis är här

och är idag tio dagar gammal. Världens finaste kille kom till världen den 22 november kl. 11.02. Han var 50,5 cm lång (eller kort kanske man ska säga då systrarna var hela 53 cm.) och vägde 4175 g, huvudomfånget var 36. Allt gick bra förutom att han bröt nyckelbenet, men det är inget han har ont av och det skulle läka på ett par veckor så vi får väl hoppas på det bästa… Han äter och sover och äter och sover, och luktar underbart. Jag är alldeles förälskad i detta lilla underverk… =)

Cornelis nybadad och nyäten 081202