Mycket att göra

Sent i säng och upp tidigt, det känns lite, jag är lite trött idag ,men jag har ändå fått en hel del gjort. Jag hann till och med hoppa in i duschen i morse. Sen åkte vi och lämnade tjejerna till halv nio. Halv tio tänkte vi åka till kyrkis en sväng, men jag hade ingen lust att åka hem i mellan, så vi tog en sväng till Willys och handlade lite köttfärs bland annat så snart ska det göras köttbullar till jul. 😉 Sen iväg till kyrkis, jättetrevligt som vanligt.

Cornelis var så sliten så han sover fortfarande, Filippa tittar på tv och jag sitter här och leker. Vi ska snart åka och hämta Fredrik sen ska vi hämta Flisan och åka in till stan en sväng. Michelle ska ha utvecklingssamtal så jag tänkte ta barnen och göra stan en snabbis, sen är det bara hem igen och lämna alla utom Flisan som ska iväg på gympaavslutning. =)

Flygande Jacob à la Jeanikee

  • Kycklingfilé
  • Blomkål
  • Smör
  • Knaperstekt finstrimlad bacon
  • Grädde
  • Sambal Oelek
  • Jordnötter

Skiva blomkål grovt, lägg dom i botten på en ugnfast form. Fräs kycklingen (som du delat i lagom bitar) i en klick smör, lägg över kycklingen på blomkålen i formen. Blanda grädden med en rejäl sked sambal och vispa så den blir lite tjockare, häll sedan gräddblandningen över kycklingen och blomkålen, ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter. Under tiden steker du baconbitarna knaprigt som du sedan strör över innan servering. Servera med jordnötter.

Matlista

Ok, det blev en pastramioopsie till. Kände mig fortfarande lite hungrig, och jag kan lova den var helt ok. 😉 Och nej, jag har inte börjat på min matlista än, men jag ska göra det nu.

Måndag

Frukost: 2 oopsie med smör, pastrami, creme frache och rödlök.

Lunch: Köttbullar och gräddstuvad rödkål.

Middag: Fläskkotlett och smörstekt zucchini

Tisdag

Frukost: Bacon och avokadoröra

Lunch: Pastramirullar

Middag: Fiskgratäng med broccoli, champinjoner och lök.

Onsdag

Frukost: Avokado och tonfiskröra

Lunch: Fiskgratäng

Middag: Jeanikees Flygande Jacob

Torsdag

Frukost: Bacon och äggröra

Lunch: Jeanikees Flygande Jacob

Middag: tonfisk och blomkålsgratäng

Fredag

Frukost: Räkröra

Lunch: Tonfisk och blomkålsgratäng

Middag: Oxfile med rödvinsås och bearnaisås, sparris och sallad.

Lördag

Frukost: Delikatessfrukost, ost, skinka, avokado, paprika, gurka, oliver, mm

Lunch: Hoppas att det finns rester från gårdagens middag kvar….

Middag: Småplock

Söndag

Frukost: Kräftor

Lunch: Heta Räkor

Middag: Köttgryta

JA JAG ÄR KLAR! Det har ju bara tagit typ 2 och en halv timme, jag jag kanske har kollat lite annat under tiden också… =)