Vecka 1

Måndag

  • Frukost: Bacon, avokado och ägg
  • Lunch: Oopsie med kallrökt lax och cf och rödlök
  • Middag: Köttbullar och brunsås

Tisdag

Onsdag

  • Frukost: kesoplättar med pastrami, cf, lök
  • Lunch: Flygande Jacob
  • Middag: Lassagne

Torsdag

  • Frukost: Bacon och ägg-röra
  • Lunch: Lassagne
  • Middag:

Fredag

  • Frukost:
  • Lunch:
  • Middag:

Lördag

  • Frukost:
  • Lunch:
  • Middag:

Söndag

  • Frukost:
  • Lunch:
  • Middag:

Kesoplättar

Det finns en mängd olika recept på kesoplättar på nätet. Jag gjorde en variant av olika recept jag hittade härom dagen som blev jättebra tycker jag och passar till det mesta.

  • 500 g keso
  • 4 ägg
  • 2 msk fiberhusk
  • en kruka färsk basilika (funkar garanterat med nästan vilken krydda som helst, eller helt utan om man vill.)

Mixa allt i matberedaren till en slät massa. Klicka ut på bakplåtspapper i den storleken du vill ha dem och grädda dem sen i ugnen ca 10 minuter i 200 grader.

Serveras som maträtt gärna med rökt lax, eller pastrami och en klick creme fraiche och lite rödlök. Eller kanske lite rom. Som efterrätt kan det vara gott med en klick grädde och några hallon kanske.

Helt klart värt att prova och det är perfekt att ha till frukost dagen efter sen. 😉

Vecka 1

Mådag

  • Frukost: Oopsie med pastrami, cf och rödlök
  • Lunch: Räkfylld avokado m. cf och rödlök
  • Middag: Köttfärsgratäng

Tisdag

  • Frukost: Kesoplättar m lax och cf, rödlök
  • Lunch: Flygande Jacob
  • Middag: Tonfiskgratäng

Onsdag:

  • Frukost: Fylld avokado med tonfiskröra
  • Lunch: Heta Thairäkor
  • Middag: Zucchinigratäng

Torsdag:

  • Frukost: Omelett, med ost och bacon
  • Lunch: Hamburgare, sallad, lök, tomat, ost och dressing.
  • Middag: Pangasiusfilé med vitvinsås

Fredag:

  • Frukost: Kesoplättar med pastrami, cf och rödlök.
  • Lunch: Kycklingwok
  • Middag: Zucchinilassagne

Lördag:

  • Frukost: Stekt ägg med curry och ost, pastrami.
  • Lunch: Zucchinilassagne
  • Middag: Kycklingwok

Söndag:

  • Frukost: Tonfiskröra med ägg och avokado
  • Lunch: Heta Thairäkor
  • Middag: Grillad kyckling och tzatziki

Gott Nytt År!

Idag är årets sista dag! Det här har varit ett helt underbart år, som jag har fått vara tillsammans med min familj på heltid. Cornelis har vuxit och blivit stora killen. =) Flisan har börjat skolan och Flippen går snart sista terminen på dagis… Det är både läskigt och spännande att gå in i ett nytt decenium. C ska börja på dagis, jag ska börja skolan, och ja det kommer helt klart bli annorlunda…

En ny start på något nytt!