Dagens mat

Frukost, tre kesoplättar med lax toppat med lite tonfisksås från gårdagens lunch.

Lunch: Lassagne från gårdagens middag

Middag: Kyckling med Currybearnais

och alldeles för många hasselnötter… men nu är dom slut och jag ska inte köpa hem nya… och jag ska försöka att låta bli mandlarna som är kvar.

Tyvärr så åt jag för lite till middag, jag blev inte helt nöjd och det känns, det finns ett sug efter något. Min man försöker sluta snusa just nu också så hans sug är enormt efter allt så jag ska se om jag kan hitta något tillåtet i kylen =)

Sen blir det film i sängen

Kyckling med Currybearnais

Då var middagen avklarad, så himla gott och så himla enkelt i LCHF-anda förstås!

Idag blev det kyckling med Currybearnais, det är så kul när man kommer på nya maträtter som alla älskar…

  • Kycklingfiléer
  • smör
  • vispgrädde
  • creme fraiche
  • curry
  • dragon
  • kycklingfond

Banka ut kycklingfiléerna och krydda med er favoritkrydda. Stek i smör i stekpanna. Lägg upp på fat och in i ugnen så att de håller sig varma.

Smält ca 5o gram smör i stekpannan du använt, häll på curry och dragon, när allt smör smält och det tystnar så häller du på 2-3 dl vispgrädde, 1-2 dl creme fraiche och kycklingfond, låt småputtra ett par minuter…

Servera kycklingen med såsen och ev. grönsaker till.

Hela familjen älskade det, barnen åt ris till.

Nya Lchf Recept

Nu har jag fört över recepten från min gamla blogg så jag har allt samlat. Det känns bra, men vilken tid det tar. Nu ska jag snart gå och fixa lite lunch… Det blev precis en näven hasselnötter, det är så gott!

Lagersallad

Den här salladen gör din midsommarbuffé komplett och är ett måste i vår familj. Alla älskar den!

Lagersallad

Till detta behöver du:
Isbergssallad
Frysta ärtor
Röd lök
Creme fraiche
Majonnäs
Stark riven ost
Knaperstekt bacon

I den ordning är originalreceptet. Men i och med att jag själv inte äter kolhydrater så hoppar jag över ärtorna. Sen blandar jag Creme Fraichen och majonäsen så det blir bara ett lager. Och så lite extra bacon på.

Låt det stå över natten, och blanda sedan om precis innan servering. Så gott!

isbergssallad

Fetaoströra

Fetaoströra

Jag gör min i matberedaren då jag tycker det är smidigast.

Ca 200 g fetaost, så fet som möjlig
1-2 soltorkade tomater (inlagda)
basilika efter smak

Häll ner allt i beredaren och kör, blanda ut med grädde, vatten eller neutral olja för önskad konsistens. Passar till allt!

Heta Räkor

Heta Räkor

Ett gäng räkor, gärna tigerräkor
olja eller smör
vitlök
färsk chili
ev. curry

(Creme fraich)

Hacka vitlök och chili fint,
smält smör i pannan, häll ner allt och fräs tills de blivit varma.

Servera med grönsaker och en klick creme fraich.

Hallon smoothie

Hallon smoothie

1 näve hallon
2-3 ägg
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
linfrön
lite sötningsmedel

Räksoppa

Räksoppa

Räkor till två personer (Jag tog färdiga tigerräkor, tog bort skalet på stjärten, men det fungerar nog lika bra med vanliga.
1 klick smör
1 Vitlöksklyfta
1 bit färsk ingefära
Lite färsk basilika
1 burk kokosmjölk
salt och peppar

Smält smöret tillsammans med kryddorna. Lägg i räkorna och fräs som hastigast så att de får lite smak av kryddorna. Ta upp räkorna igen. Häll på kokosmjölk och låt det koka ihop ett par minuter. Häll tillbaka räkorna och låt dem bli varma. Vill man så kan man ju även ha i grönsaker som sparris, lök mm.

Grekisk Lax

Grekisk Lax

Fyra laxfiléer
1 burk creme fraiche
1 pkt fetaost eller efter smak
1 liten rödlök
ev. basilika

Lägg laxen i ugnfast form. Blanda ner fetaost, lök och ev. basilika i creme fraichen. Bred röran över laxen och in i ugnen. 200 g, ca 30 min tror jag.

Jag åt den som den var, men kan tänka mig att det är gott med lite sallad, tomat och oliver till. =)

Marinad / Dressing

Marinad som även passar som dressing

1-2 dl olja
en rejäl skvätt citron
1 vitlöksklyfta
Balsamvinäger
en liten skvätt vitt vin
2 stjälkar basilika
tamarisoja
cayennpeppar

hacka vitlök och basilika, blanda med resten av ingredienserna och marinera köttet.