Sista november idag

Tänk vad dagarna går snabbt! I morrn är vi inne i julmånaden! Fredrik är iväg och handlar och småkillarna sover. Tjejerna kommer snart inramlandes här, de har varit hemma hos Ella och Alice och lekt efter skolan. Någon hade satt på brandlarmet i skolan idag så de stackars små barnen hade fått springa ut utan skor och mössa, jackan hade de hunnit få med sig som tur var, och så blev de ståendes ute i minst en halvtimme. Jag tycker så synd om dem! Jag verkligen lider… De kan ju förfrysa fötterna nu när det är så kallt ute… Stackars barn… Blir så arg på den idiot som lekte…

Snart ska vi fixa lite mat här också. Jag vet inte riktigt vad det blir idag faktiskt. Vi har en fläskytterfilé som ligger så det kanske bli något av den, eller så blir det nog fisken som blev kvar från igår. Sen ska det rullas köttbullar här, så det är gjort till jul. Nu är den snart här och det är ju en del som ska fixas faktiskt. Min främsta projekt är en kalender till tjejerna… Vilken startar i morrn, så jag har en del att fnula på. Men vi tänkte göra så här i år att de varje dag får en ledtråd till en liten present som de får varje fredag… Så en liten större på julafton. Hoppas att de faller dem i smaken. Helst vill de ju ha en Little Pet Shops-kalender men jag tycker det är helt galet att köpa en sådan för 200 kr när de dessutom inte ens leker med dem.

Men oj vad jag längtar till julen nu! Det ska bli så himla mysigt! Julskinkan ligger färdigkokt i frysen, snart köttbullarna också, farmor skulle göra en Jansson, själv så tänkte jag försöka mig på en lchf-variant på blomkål tror jag. Jag har provat med zucchini tidigare men den blir så våt och mjuk, så den gillade jag inte riktigt. Men jag tänkte att blomkål borde ju fungera, eller tänker jag fel? Ja det lär väl märkas antar jag. Sen tänkte jag faktiskt försöka mig på att göra frökex ikväll och se hur de blir, borde passa bra till ostbrickan sen till jul.