Laxburgare

  • laxburgareCa 600 g lax
  • 1 ägg
  • 1/2 lök
  • salt
  • peppar

Kör löken i matberedare (eller hacka fint med kniv), dela laxen i mindre bitar och blanda allt i matberedaren tills den får lagom konsistens. Smeten blir ganska lös så det är svårt att forma biffar av den. Jag gör så att jag delar upp smeten i fyra delar och slänger ner kluttarna i stekpannan och plattar sen till dem när de ligger där. Detta är ett bra grundrecept och kan varieras i det oändliga. På bilden serverades den med sallad, rödlök, tomat, majonnäs, ost och basilika.

Blev sen middag idag

kokossoppamen gott var det och så enkelt! Laxburgare stod på menyn och den serverades med lite sallad, rå lök, två tunna skivor tomat, majonnäs och färsk basilika. Kan jag rekommendera för er som vill. Receptet kommer ovan. Så var det då frukosten som jag lovade att rapportera om….

Wikströms  gröna kokossoppa, och den var helt ok. Jag körde utan selleri för det hade jag ingen hemma, men den skulle helt klart gå att utveckla mer. Till den servedes jag och Cornelis knaperstekt bacon. Han doppade iof bara lite i soppan, och vare sig Fredrik eller Filippa tyckte om den men men. Det blir nog samma frukost i morrn för mig då det blev över och vi ska iväg till kyrkis. Flisan har inte smakat men hon gillar den nog inte heller…

Dag 3

Blev sent igår igen tyvärr och vaknade med huvudvärk, mindre mysigt, men det har släppt lite. Måste röja undan lite här innan mammorna och barnen kommer och slänga i mig frukosten, rapporterar om den sen.