Brysselkålsgratäng

Detta behöver du:

  • Brysselkål
  • Protein efter smak (gärna rester, jag använde nu tärnad kycklingfilé)
  • Creme fraiche
  • ost
  • ev. fetaost
  • (Hade jag haft knaperstekt bacon klart så hade jag blandat ner det, det hade varit kalas)

Dela brysselkålen i halvor eller ännu mindre bitar om du vill, strö över proteinet (vad du nu väljer) smeta över creme fraichen och toppa med ost. In i ugnen 200 grader 20 minuter. Vi åt fetaost till då jag glömde smula över den i gratängen. Man kan ju även servera med en fetaostkräm kanske.

Dag 14

Fortfarande på banan, trots dop mm. Så det känns bra. Idag blir det brysselkålsgratäng. Jag delade tinad brysselkål i halvor, tärnad stekt kyckling (rester) och så creme fraiche och ost över det… har inte smakat det än så vi får väl se hur det blir. Tänkte jag skulle ha haft fetaost över också men det glömde jag tyvärr…  kan ju smula över det sen på tallriken.