Maries Ostfrallor

Originalreceptet har jag hämtat hos Marie, det här är samma recept men 4-dubblat 😉

  • ostfrallor4 Ägg
  • 4 dl Pofiber
  • 4 dl vatten
  • 4 msk Fiberhusk
  • 4 nypor salt
  • 2 tsk Bakpulver
  • 4 dl riven ost, gärna med smak

Hela satsen innehåller ca 12 g kolhydrater så fördela det på hur många det blir. (Mellan 8 och 12) (Jag gjorde 8 och då blir det 1,5 kolhydrat per fralla)

Gör så här:

Knäck äggen i en bunke

Häll i pofiber och  vatten samt  fiberhusk, salt och bakpulver och rör runt ordentligt , degen ska kännas ungefär som en mördeg, är den för torr så tillsätt lite mer vätska.

Låt det stå och svälla 15-20 minuter.

Blanda i riven ost och forma tre bullar, strö lite vallmofrö på toppen om du vill.

Grädda  i 200 grader ca: 20 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna.

Ett tips är att ni kan blanda i vad som helst efter smak, jag tänkte själv testa med oliver och soltorkad tomat och fetaost nästa gång tror jag. Sen blir de lite mäktiga så jag delar frallorna i flera delar och gör flera mackor av en och samma bulle. Det går visst även att steka dem om man inte har något bakpulver i enligt Marie, ska nog testas som tortillabröd eller pizzabotten tror jag…

God Morgon

skinkpajNu var det ett tag sen jag bloggade igen och vi vet ju alla vad det beror på :/  Jag har haft en riktig svacka på ca en vecka men har hämtat mig där ur nu och fortsätter där jag slutade. Sitter här med mitt morgonkaffe och en bit skinkpaj som inte var speciellt god, men det beror på skinkan. Den var inte god från början så jag tänkte jag gör en paj av den, men usch, näe, det var ingen höjdare så den lär jag nog kasta… och resten av skinkan också… Nu är det dags att försöka få iväg tjejerna, de har tyvärr allt annat för sig än att göra sig klara. Sen blir det en sväng till till kyrkis och sjunga lite med småkillarna… Jag hoppas vi slipper regnet. 😉