Inköpslista

  • Ägg – Valsberga
  • Majonnäs
  • Skinka
  • Kött
  • Kyckling
  • Avokado
  • Citron
  • Vitlök
  • Chili
  • Champinjoner
  • Tomater
  • lök
  • ost
  • Creme Fraiche
  • Grädde
  • Smör – vanligt + osaltat
  • olja
  • korv – Gudruns
  • Keso
  • Frukt – till skolan
  • Hallon
  • gurka
  • paprika
  • blomkål

God Morgon!

ostchipsphilbasilikaIdag blev jag snuvad på frukosten… Jag gjorde i ordning 1,5 ostmaräng med philadelphiaost och basilika till mig, och i ett obevakat ögonblick så kom Stora C och åt upp dem, han bala låma iten tund… Men jag är glad att han gillade dem. 🙂

Ostmaränger

  • ostmarängeräggvitor
  • riven ost
  • ett par droppar ättika

En äggvita per dl ost. Sätt ugnen på 110°C. Vispa äggvita och ättika till en fast smet, det ska gå att hålla skålen upp och ner utan att det rinner ut när det klart. Vänd försiktigt ner osten i äggsmeten, krydda ev. med krydda om du vill, går bra naturell också. (oregano, chili, peppar el. dyl) Bred ut smeten på bakplåtspapper, tjockt i de storlekar du vill ha, de flyter ut lite så ha mellanrum mellan dem. Jag gjorde stänger.