Paprikasås

Jättegod sås, perfekt till kycklingen

5 dl Creme Fraiche
1 buljongtärning
Curry efter smak (Jag använde Thailändsk Curry)
Ajvar Relish (jag hade en stor matsked)

Kall härlig morgon

Sitter vid köksbordet och har precis ätit lite fläskfilégryta till brunch, nu blir det lite mer kaffe. Har även skrivit en uppgift till skolan och skickat in den, och håller nu på med lite anatomi, gynekologi för att vara riktigt noga. Vi har tenta v. 7, men sitter och väntar på en journal så jag vet vad jag ska läsa på… Ska lägga på mer ved i spisen också. Vad tänkte ni äta ikväll?

Fläskfilésoppa

fläskfilésoppÄntligen fredag kväll och bara jag och sönerna hemma. Tjejerna är på disco, och maken iväg för att hämta dem. Wille är på gårn. Men det är ganska mysigt. Charlie har precis somnat och Cornelis sitter och spelar på min telefon.

Det är jättebra med matlista för veckan. Tyvärr så har vi inte lyckats äta en enda måltid efter den, men det gör ju inget. i vilket fall som helst så har vi precis ätit en jättegod fläskfilésoppa/gryta… Vi hade ju fläskfilé över sen i förrgår så jag skar dem i bitar och slängde ner i en kastrull tillsammans med grädde, massor av purjolök, röd och grön paprika hackad igrova bitar, som fick koka ihop, i med creme fraiche och lite Ajvar Relish, svartpeppar och buljong… Så himla gott! Till det så åt vi Parmesanchips.

Hela dagen

har jag varit i skolan idag. Mycket seg lektion. Vi hade introdution i System Cross, och ja det var mycket segt tycker jag. Men det blir väl kanske bättre. Te med grädde fick det bli till frukost, sen blev det några paranötter på förmiddagen och en hemskt torr fiskrätt från hemköp, härs-och-tvärsbönor och fetaost. På tok för lite fett. Efter det en kaffe med lite mjölk, fanns tyvärr ingen grädde. 🙁 Men jag har stådd mig bra på det. Väl hemma blev det bara mackor till familjen och jag tog några fröknäcke med ost och smör på och en kopp te med lite smör. Är inte sugen på något alls. Ska köra lite glosor och sen blir det sängen. Ska upp tidigt i morrn igen. 🙁 Men sen äntligen är det fredag, då är det bara tjejerna som ska till skolan… Det är öppet hus för allmänheten så det är väl bara att pallra sig dit antar jag. Men nu blir det först lite tvättvikning.

God Kväll på er!

lchf it is!

lunchFrukoten idag blev kaffe med äggmjölk, ett par fröknäcke med kycklingröra och ett ostchips med kycklingröra. Det stod jag mig bra på. Till lunch blev det sen lite mozzarella, en avokado och kräftstjärtar, och har precis druckit en kaffe med äggmjölk och är inte ett dugg sugen på något alls. Till kvällen så blir det nog helstekt fläskfilé med bearnaisesås. Inte alls vad som var planerat, men det fanns framtaget och inte något annat så så får det bli. På fredag ska vi till mamma och pappa och äta middag, det ska bli spännande att se vad det blir. Brorsan och hans familj kommer också, och tro det eller ej, men både dom och min mamma har börjat äta lchf, jag hoppas att de gillar det lika mycket som jag. Pappa är väl lite mer svårövertalad kan jag tänka mig, men det är hans lost. Nu ska jag hämta killarna på dagis, sen blir det en promenad på väg hem…

Veckans mat

Idag och resten av veckan då 😉

Tisdag
Frukost: Kaffe med smör, mozzarella och parmaskinka
Middag: Kycklingfilé broccolimos/Tacopaj

Onsdag

Frukost: Kaffe, med äggmjölk, mozzarella och parmaskinka
Middag: Souvlaki-spett med paprikasås

Torsdag
Frukost: Kaffe, mozzarella och kräftstjärtar
Middag: Sambal-schnizel

Fredag
Frukost: Kaffe, mozzarella och kräftstjärtar
Middag: Fläskfilé med såser

Lördag
Morgon: Kaffe med äggmjölk
Brunch: Omelett
Middag: Bortbjuden på middag

Söndag
Brunch: Ägg, bacon,
Middag: Ugnsgratinerad lax

Tänk att få vakna

frukosttill doften av nybryggt kaffe… Det är verkligen underbart. Tyvärr så hade jag dock gärna sovit lite längre, skulle behöva en vecka tror jag. Men så är livet. Dagens frukost bestod av mozzarellaost, parmaskinka och kaffe med smör. Så nu står jag mig ett tag hoppas jag. Middagen idag blir rester från helgen. För min del blir det nog kycklingfilé och broccolimos.kaffe

Hemma idag

Charlie kräktes igår så idag är det full fart här hemma då jag har båda de små här. Charlie står och hoppar i sängen och vägrar sova, fast han är så trött så att han inte vet vad han gör… Cornelis ligger här bredvid och titta på tv. Han är lite lugnare, och alldeles jättetrött efter helgens bravader. Michelle var här igår och hälsade på, jättemysigt. Barnen var så glada. Härligt att se.
Ska nappa Charlie en gång till och se om det går vägen…

Fröknäcke

Det här receptet har jag hämt härifrån. Och det är verkligen jättegott! Men jag gräddade brödet först i 150 grader i 45 minuter, sen stänkte jag inte av helt utan drog ner till 100 så fick det stå ett tag till, tills det kändest torrt…

Fröknäckebröd

1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett utan smak
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Havssalt
ev. Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Dra ner värmen till 100 och torka dem tills de är klara.
Bryt i bitar och njut av ett nyttigt och gott knäckebröd, med minimalt med kolhydrater.

För ett få ett bröd lite likt Finn Crisp, smaksätt smeten med 1-2 tsk Brödkryddor eller stött Anis, Fänkål och Kummin.

Fröknäcke
Fröknäcke

Citronfromage

citronfromageTill 4 personer så behöver du:

4 gelatinblad
1 citron
sötningsmedel/socker
4 äggulor
3 dl grädde

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Pressa ner citronsaften i en kastrull, även citronskal om ni vill, kan vara fint att spra till garneringen också. Kocka upp citronsaften, ta bort från plattan. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i citronsaften så att de smälter. Separera äggen så du får 4 gulor, vispa dem poröst. Vispa grädden separat ganska hårt. Vispa ner den avsvalnade citronsaften i äggen. Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen och söta efter behag. Häll upp i portionskålar, garnera med lite riven choklad och eller rivet citronskal. Tror det skulle passa jättebra med lakrits pulver på, har dock inte provat. Ställ kallt tills det är dags för servering.