Sommar = Grillat

Grillade kycklingbenJag vet inte hur det är hemma hos er, men här går grillen varm på sommaren. Jag fullkomligt älskar det tillagningssättet och det finns så enormt mycket man kan grilla. I stort sett allt! 🙂 Själv så har jag ju väldigt svårt att följa recept, jag improviserar alltid, men för er som vill ha lite mer tips så är ju nätet fullt av goda middagar… Arla har en härlig receptbank, exempelvis vad gäller kyckling, Entrecote och även kalla såser. Jag har inte hunnit spana in det ordentlig än, men man kan säkert hämta många tips där! Det ser riktigt gott ut i alla fall… Vilka är era favoriter?

Fyllda Hattar

Så gudomligt gott! Ät dem som de är, eller som tillbehör till något annat…

Du behöver

  • champinjoner
  • Bacon
  • Smör
  • Ost
  • Ta bort foten på champinjonerna, hacka dem och baconet, stek det knaprigt och fyll champinjonhattarna, lägg på en skiva ost på toppen och gratinera tills de fått fin färg i 200°C.

Underbart väder

korvfikamen ett par skitdagar matmässigt, att jag aldrig lär mig. Men idag har det gått riktigt bra. En riktigt god eftermiddagsfika med årets första islatte och korv blev det i solen. Nu blev det precis lite kvällsfika och matlådan inför morgondagen är fixad. Blir rester, ett par skivor skinkschnizel en grillad bit paprika, två ostfyllda chilifrukter och så ett par gudomligt goda baconfyllda champinjoner… riktigt längtar tills i morrn. Nu blir det sängen… kvällsfika

God Morgon dag 10

Det är redan dag tio, och jag vet att jag har varit lite lat på att blogga de senaste dagarna, men det har varit lite mycket runtomkring här. Det går i alla fall bra. Och enligt tjuvvägningen i morse så såg det riktigt bra ut. Jag hoppas att resultatet håller i sig till den officiella vägningen på fredag. 🙂 Har precis ätit en pizza och sitter här med min andra mugg kaffe. Ska inte vara i skolan förrän kl. 13 idag, men jag har en hel del att göra så jag borde plugga lite, men det är svårt när man har grabbarna hemma. Cornelis har ju vattkoppor, och jag tror att Lill-prins-bus börjar få det också. Han hade lite feber igår och det finns ett par misstänkta koppor i ansiktet. Hoppas på att de bryter ut och att han får en lika lindrig variant som Cornelis. Han har inte haft så stora besvär alls faktiskt, vilket är jätteskönt. Nu lite mer kaffe och lite matplanering inför helgen då vi har en del att stå i.

Helg igen

Igår kväll var vi iväg till Krampan igen, den här gången med Felicias klass, ungefär lika dålig uppslutning den här gången, en tredjedel av alla som kom. Men vi som var där hade det mysigt. Vi grillade dock bara Marshmallows igår, eller barnen, då vi åt korv till mellis här. Sen blev det en orgie av morötter och dip, och lite mozzarella här när vi kom hem, inte bästa, men bättre än mycket annat. Idag har vi inte gjort så mycket. Cornelis har ju vattkoppor, så det är ju inte så att vi är ute på vift direkt. Vi var dock och handlade lite förut och tjejerna var med mormor och morfar och handlade nya skor mm. Så nu är det bara klänningar som fattas till skolavslutningen. Sen lämnade de tjejerna hos Ella och Alice på vägen hem och kom sen hit och fikade. En ganska soft dag. I morrn har vi inte heller några stora planer. Det blir väl till att vika mer tvätt…n

Vitlöksdoftande paprikasås

Jättegod och passar perfekt till det mesta 😉

    Du behöver

  • Creme fraiche
  • Ajvar Relish
  • vitlök
  • salt/örtsalt
  • ev. citron/lime

Blanda Creme fraiche med lite Ajvar Relish och vitlök, krydda med salt och peppar om det behövs. Det är även gott att ha lite citron eller lime, då det ger en fräsch karaktär.

Såsen är användbar till det mesta, byter du ut vitlöken mot majonnäs så får du en god hamburgedressing exempelvis. En skvätt Curry i är också gott.

Frukostdags

laxopaprikasasJag har precis fått iväg alla barn, nu tänkte jag inta frukost. Sen tänkte jag faktiskt försöka mig på lite grekiska. Men vi får väl se hur det går.

Igår gick det väl rätt bra med maten också, förutom de Finn Crispen jag åt igår morse, så blev det baconlindad korv, rester från dagen innan, till lunch innan skolan, sen blev det lite stressigt på kvällen då jag skulle bort, men jag hann slänga i mig lite lax med paprikasås innan dess. Sen blev det två koppar te m. grädde på kvällen.

Frukosten idag blir än äggröra på 3 ägg, grädde, ädelost, salami och purjolök. Jag ska nog även fixa lite kaffe tror jag. Det känns som att det låter som en bra idé. 😉 Dag 3 har börjat!

Dag 2

på min utmaning är snart avklarad även den. Det går faktiskt bra just nu. Igår åt jag mikropizza till frukost, lite fläskfilé med beranaise till lunch, och äggröra till mellis, och pizzakorv till middag. Idag blev det äggröra till frukost, en pizzakorv med mozzarella till lunch, en mikropizza utan botten till mellis. Sen får vi se om det blir något mer ikväll. Det har varit lite mycket här ett par dagar så jag är nöjd faktiskt, även om korv kanske inte är det bästa, men å andra sidan så innehöll den bara 1 kolhydrat/100 g så det känns helt ok. Jag hoppas vågen är snäll mot mig också. 😉 Jag har tagit fram kallröktlax som jag måste äta upp. Men lite tråkigt att äta bara, så jag måste hitta något att ha till… Sen är det snart slut på ägg här också så det måste vi köpa vi köpa nya. Det är så mycket jag vill göra just nu känner jag…

Pizzakorv

pizzakorvDu behöver:
Bra korv
Tomatpure
Purjolök/champinjoner/jalapeño
Ost
ev. pizzakrydda, svartpeppar, tabasco eller dyl.

Dela korvarna på längden, bred på tomatpuré, purjolök/champinjoner/jalapeño , och avsluta med ost. In i ugnen tills de osten smält och ser goda ut. 😉

Mikropizza utan bröd

mikropizzaHur enkelt och smidigt som helst, och hur gott som helst!

Du behöver:
Skinka
purjolök
majonnäs
ost
ev. lite tomatpuré
och oregano om ni vill.

Lägg skinkan lite fluffigt, på med majonnäs, lite tomatpure, strö över purjolöken och slutligen osten. In i mikron 1 minut. Njut!

Går ju att variera i det oändliga!