Halloween

I morrn är det Halloween. Mina barn är stormförtjusta, jag inte lika förtjust. Men det blir nog bra när det är klart. Jag tycker ju att det är mysigt, men jag hade hellre sett att barnen inte åt så mycket godis, men de har min tillåtelse en dag som denna. Dessutom blir det ju lite extra mys så här på höstlovet.

Jag har letat fram killarnas skelettdräkter som de ska ha på maskeraden på dagis i morrn, sen får vi hoppas att de får riktigt skoj! Själv åker jag på att handla innan jag kommer hem… Jag åker ju med mamma så jag hoppas att hon går med på det bara… :S

Matlista v. 44

Höstlov

Måndag:
Pullad gris med broccolimos

Tisdag:
Kycklinggratäng

Onsdag:
Chili con carne

Torsdag:
Pizzakorv

Fredag:
Hamburgare

Lördag:
Gulaschsoppa

Söndag:
Ugnsgratinerad fläskfilè

20121021-190246.jpgHär blev det lite kvällsmys med rester av ostarna från förra helgen och salami. Så gott! Nu är det snart dags för sängen också, måste fixa matlåda först. Det blir fläskfilé men jag har ingen aning om vad jag ska ha till. Finns liksom inget hemma… Borde ha varit lite mer förberedd kanske… Nu fick jag dock ett meddelande om lunchdate i morrn. Kan kanske vara något. Dock så är det så jävla taskig mat i restaurangen… 🙁 Men så får det bli. Så gör vi. Om inte annat så får jag trevligt sällskap i alla fall… 🙂 Nu är det dags för sängen… Natti natt.

Slut på denna vecka också

Helgen har bara runnit iväg. Trots att vi egentligen inte har gjort något alls… Igår var vi till Eskilstuna en sväng, medan tjejerna och Cornelis var med mormor och morfar på kusinkalas i Linköping. Nu har Fredrik precis varit och lämnat Wille och hämtat en garderob som vi har försökt bära in, men jag är så fruktansvärt klen… Middagen idag bestod av fläskfilé och vispat vitlökssmör och stekt lök. Så underbart gott! Det låter lite småtråkigt men, mumsigt värre var det. Prova vet jag. 😉 Har dessutom en rostbiff i ugnen. Tänkte göra en pullad gris, men hittade ingen så jag provar med en rostbiff. Vi får väl se om den är stenhård sen… 🙂

Ny utmaning

Höstutmaningen på fb, gick inget vidare för min del. Hela det här året har fasen inte gått min väg alls. De senaste två veckorna har jag skött mig, men fortfarande så händer inget. Jag måste alltså strikta upp mig ytterligare. Maten fungerar bra just nu. Höstutmaningen har övergått i en julutmaning ”Fit For Christmas”, mitt mål tills dess är att gå ner 4 kg och det borde fasen inte vara en omöjlighet. Jag ska i alla fall göra allt för att nå dit, för nu får det vara bra. Det blir inget vin, och inget onödigt alls. Det enda jag får unna mig på helgerna är lite glass, en portion där har jag ju koll på. Sen vore det ju härligt att komma igång med träningen igen, men just nu ligger det lite på is, då det helt enkelt inte finns något utrymme för det… Jag ska försöka göra matlistor inför varje kommande vecka, och sen hålla mig till dem. Den här veckan är ju klar, så nu tänkte jag att jag ska försöka få Lill-Prins-Bus i säng här, och sen fixa nästa så ligger jag en före… Det känns som en bra plan. 🙂

Tävling hos Emelie!

tävlingemelieOch jag hoppas hoppas hoppas att jag vinner… Behöver något att lysa upp hösten med just nu. 🙂

Jättemysig blogg, kika in och titta vet jag!

Veckans mat v. 42

Måndag
Rester från söndagen

Tisdag
Köttbullar och gräddsås

Onsdag
Ostgratinerad schnitzel

Torsdag
Het Currykyckling

Fredag
Skaldjursbuffé

Lördag
Medelhavsköttbullar

Söndag
Pullad Gris

Hemgjord LCHF-GLASS

Tack fina Susane för receptet på glass.

Helgmyset är räddat. Det är verkligen hur lätt att göra som helst! Beräkna ca 1 ägg per person. 😉

    Grundrecept
    Du behöver

  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • Sötningsmedel
  • Smaksättning

Vispa grädden hårt.
Separera vitor och gulor. Blanda smaksättningen med äggulorna, vispa äggvitorna hårt, och rör ner allt tillsammans med grädden. In i frysen, och låt stelna. Jag har köpt små portionsburkar med lock, och gör en dubbel sats, då får vi en bägare var. 😉 Alternativt kan man hälla ner smeten i en gammal urdiskad glassbytta eller dyligt.

Smaksätt med vad ni vill. Kakao, kokosolja, ingefära, kanel, mörk choklad, punch, rom, hallon… variationerna är oändliga…

TACK UNDERBARA SUSANNE!

Mina medelhavsköttbullar

Underbara köttbullar med smaker från medelhavet. Solvarma tomater, basilika och härlig värme.

Ca 4 personer

Du behöver

Till köttbullarna
    • Ca 1 kg köttfärs
    • 1 stor finriven lök
    • 1 dl grädde (kan bytas ut mot annat eller skippas helt)
    • 2 stora ägg
    • Kryddor efter smak

(Jag hade, pepparmix och örtsalt)

Till såsen
  • 1 burk krossad tomat
  • 2 vitlöksklyftor
  • färsk basilika efter smak
  • pepparmix
  • ev. tabasco

Blanda allt utom husken, den strör du över smeten när allt är blandat och blandar in, en nypa ungefär för lite bindnings skull.

Sen rullar du små små köttbulllar och steker på dem. Börja med en panna och rulla på efter hand så går det snabbare än man tror. När de är klara så häller du på krossad tomat en näve riven färsk basilika, ett par klyftor vitlök, och toppa gärna med basilika. Salta efter behag. Vänd runt köttbullarna i såsen och servera…

Så himla gott!

Köttbullarna blev kalasgoda de också, barnen fick dem naturella då de inte är så förtjusta i tomatsås… Ni måste prova!

Processed with MOLDIV

Spara

Spara

Spara

Veckans mat

Måndag: Rester från helgen Lövbiff/Tacos

Tisdag: Italienska köttbullar

Onsdag: Filippas dag, ej klart än.

Torsdag: Fläskfilé med broccoli/Härs-och-tvärsbönor

Fredag: Skinkschnizel/Pepparbiff + grönsaksgratäng

Lördag: Tapas

Söndag: Rester, blir säkert en hel del över från lördag. 😉