Hemgjord LCHF-GLASS

Tack fina Susane för receptet på glass.

Helgmyset är räddat. Det är verkligen hur lätt att göra som helst! Beräkna ca 1 ägg per person. 😉

    Grundrecept
    Du behöver

  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • Sötningsmedel
  • Smaksättning

Vispa grädden hårt.
Separera vitor och gulor. Blanda smaksättningen med äggulorna, vispa äggvitorna hårt, och rör ner allt tillsammans med grädden. In i frysen, och låt stelna. Jag har köpt små portionsburkar med lock, och gör en dubbel sats, då får vi en bägare var. 😉 Alternativt kan man hälla ner smeten i en gammal urdiskad glassbytta eller dyligt.

Smaksätt med vad ni vill. Kakao, kokosolja, ingefära, kanel, mörk choklad, punch, rom, hallon… variationerna är oändliga…

TACK UNDERBARA SUSANNE!

Mina medelhavsköttbullar

Underbara köttbullar med smaker från medelhavet. Solvarma tomater, basilika och härlig värme.

Ca 4 personer

Du behöver

Till köttbullarna
    • Ca 1 kg köttfärs
    • 1 stor finriven lök
    • 1 dl grädde (kan bytas ut mot annat eller skippas helt)
    • 2 stora ägg
    • Kryddor efter smak

(Jag hade, pepparmix och örtsalt)

Till såsen
  • 1 burk krossad tomat
  • 2 vitlöksklyftor
  • färsk basilika efter smak
  • pepparmix
  • ev. tabasco

Blanda allt utom husken, den strör du över smeten när allt är blandat och blandar in, en nypa ungefär för lite bindnings skull.

Sen rullar du små små köttbulllar och steker på dem. Börja med en panna och rulla på efter hand så går det snabbare än man tror. När de är klara så häller du på krossad tomat en näve riven färsk basilika, ett par klyftor vitlök, och toppa gärna med basilika. Salta efter behag. Vänd runt köttbullarna i såsen och servera…

Så himla gott!

Köttbullarna blev kalasgoda de också, barnen fick dem naturella då de inte är så förtjusta i tomatsås… Ni måste prova!

Processed with MOLDIV

Spara

Spara

Spara