Periodisk Fasta

Ja då har turen kommit till mig också. Eftersom jag egentligen inte är någon frukostmänniska så borde ju en periodisk fasta passa mig ganska bra tycker jag. Första dagen är alltså idag. Och tanken är att jag ska prova det under ett par veckor för att se om det faller väl ut.

Jaha och vart tog resten av inlägget vägen då????

I vilket fall som helst så blev jag sugen på att prova efter att ha läst lite inne hos Jonas Bergkvist. Riktigt bra sida. Vill du läsa mer om PF, lågkolydratkost och träning så kika gärna in om du inte har gjort det än.

Jag klarade mig i alla fall riktigt bra på vatten och lite kaffe fram till lunch. Lunchen bestod av lite kyckling, sallad och sourcreme-pepper-sås. Riktigt Gott faktiskt. Ikväll blir det champinjonsoppa som jag gjorde igår kväll, toppat med lite riven ost och knaperstekta champinjoner. Recept kommer ovan.

Utmaning Maj

Jag räknade precis ihop mina minuter på utmaningen och hamnade på exakt 300. Så då återstår minst 230, men det ska jag klara! Eller hur?
utmaningmaj

Blev bara en 4:a

Sitter hemma och skriver examensarbetet idag. Det går sådär om jag ska vara ärlig. Har precis varit ut på en pw, brukar ju ta en runda på 5 km, men genade faktiskt genom skogen och hem idag så det blev bara 4 km. Men jag gjorde det i alla fall, och det är jag nöjd med. Känns riktigt skönt nu efteråt. Ska skriva ett par timmar till här nu innan det är dags att hämta hem mina småkillar från dagis. Dagens största fråga är Vad blir det för mat????

Söndag kväll

Det har varit en riktigt jobbig helg här, med många tankar om livet. Inga promenader som planerat, men matmässigt har det gått bra. I morrn är tanken att jag ska ta en pw innan jobbet, så vi får väl se hur det går med den saken. Jag ska i alla fall krypa ner i bingen nu och ta igen all sömn jag missat. Har ett examensarbete som står still och som snart ska vara klart. Men det är väl bara att sitta upp på nätterna. Sova får jag göra sen när det är klart. Dock blir det inget mer plugg i kväll.

God Natt mina kära

Veckans resultat

-1,6, så nice! Jag är riktigt nöjd faktiskt. Kanske mina powerwalks hjälpte till? Det går i fall fall nedåt. 1,6 kvar till nästa delmål. =)

Sommar?

kycklingvingarDet är verkligen hur härligt väder som helst! Tyvärr så ska det visst bli regn i morrn. Men vi har ju fått njuta några dagar i alla fall. Det kommer förhoppningsvis tillbaka. Idag blev det kycklingvingar och sallad till middag, medan barnen fick skitmat från McD. Men de blev glada i alla fall. Vi satt dessutom ute på altanen och åt, så mysigt! Som jag längtat efter lite värme. Det är hur härligt som helst att kunna sitta i soffan utan att frysa. 😉

Skink- och purjolöks "paj"

paj1-2 Ägg
Creme fraiche, ett par msk
Ost efter smak
Skinka/kassler
Purjolök

Blanda äggen med creme fraichen till en slät smet, skiva sen ner skinkan och purjolöken, och riven ost efter smak. Häll upp i form och täck med skivad ost innan du slänger in den i ugnen ca 10 min. Den är lagom när osten börjat få lite färg. Hur gott som helst och går även att äta kall om man vill. Perfekt att ta med på picknicken nu i sommar. 😉

Åhh

Vilken skitvecka jag har haft matmässigt… 🙁 Vilket givetvis har visat sig på vågen. Suck. Det som gick så himla bra. Men det är bara på det igen. I morse gjorde jag en ”paj” på ägg, skinka, purjolök, ost och lite creme fraiche och står mig på den än. Härligt! Tänk att man mår så mycket bättre när man undviker de jädrans kolisarna.