Mättande frukost

Ett fröknäcke med tre ägg och lite kaviar för smakens skull… Till det fick det bli en kopp te med lite grädde. Vilken är er favoritfrukost???

20140330-092257.jpg

Favorit i repris!

20140325-212702.jpgEfter ytterligare en dag med oplanerad mat så blev det en sväng till den lokala butiken för lite inköp. Det slutade med lövbiff som jag hittade billigt, till det blev det smör, fetaost och soltorkade tomater. SÅ gott! Vi åt något liknande i söndags också, och jag lovar helg klart värt att prova. Fyll med vad du gillar. Tycker det blir godare istället för vikare, eller rullader då fyllningen alltid åker ut. Jag steker dem rakt av och kör på vad jag är sugen på för dagen eller vad vi har hemma. Det går att variera i det oändliga!

 

Nu är det dock dags att gå och lägga sig. Jag försöker få mina älskade tjejer i säng bara, inte det lättaste… Så jag får väl köra mitt race först, somnar troligen först också. 😉

Jobbar men har inget att göra…

En fredagseftermiddag i receptionen = Väldigt lugnt. Ute skiner solen och det luktar vår sägs det. Själv har jag knappt varit ute på hela veckan… Eftersom jag nu sitter här och har lite dötid så har jag roat mig med att designa mina favoritskor Nike Air Pegasus. Men oj vad jag har svårt att välja färger!!! Jag skulle dock vilja ha ett par vita till sommaren… Men tycker samtidigt att ett par helvita kanske är lite tråkigt? Snacka om I-landsproblem. Alltså, man kan ju hålla på hur mycket som helst!!!!

20140314-150418.jpg

20140314-150552.jpg

20140314-150628.jpg

20140314-150724.jpg

Nötfrölimpa

Det här är nog världens godaste och enklaste limpa, som är både gluten och mjölkfri, och jag fullkomligt älskar den!Kommer inte ihåg var jag hittade orginalreceptet men tror det kan ha varit i Coops medlemstidning 

Du behöver: 
6 ägg
1 dl kokosolja/rapsolja
1 nypa salt + ev andra kryddor (kummin, kanel, ingefära, oregano mm) 
Frön och nötter efter smak exempelvis ca 1 dl av varje. 
Hasselnötter
Mandel
Pumpakärnor
Solroskärnor
Valnötter
Kokos
Sesamfrön
Hela linfrön 

Gör så här: 
1. Vispa upp äggen med oljan och kryddorna. (Kokosoljan behöver smältas först)
2. Häll i cirka 1-2 dl av varje frö eller nöt i äggblandningen. Häll i vad du har hemma eller vad du känner för. Jag brukar köra med 5-6 sorter. Jag gillar när det är grovt så jag använder mig av hela nötter och frön, alltså behövs ingen förberedelse med hackning eller dylikt. 
3. Klä en form med bakplåtspapper och häll ner smeten. 1 timme i 160 grader

Sist hade jag: valnötter, hasselnötter, pumpakärnor, sesamfrön både vita och svarta, linfrön, solrosfrön, mandlar och lite salt. 
Gången innan hade jag kokosflingor istället för pumpafrön och körde med lite kummin. Smält oljan i mikro eller på platta, vispa ihop äggen med oljan. 
Ner med nötfröblandningen. 
 :)

20140313-212138.jpg

Måndagen avklarad

Då var det dags att knyta sig. Upp tidigt i morrn igen. Planen ikväll var att jag skulle träna, men det sket sig som vanligt. Tänkte göra ett nytt försök i morrn igen. Jag VET att det bara är att göra, men kommer man hem sen och är trött så är steget trots allt rätt så stort! Men skam den som ger sig. Middagen blev i alla fall god. Tanken var ju att det skulle bli ugnskottar, men eftersom barnen redan ätit och jag kom hem sent så tjoffade jag bara ihop en liten gratäng.

Vi hade även skinkschnitzlar i kylen, så jag strimlade dem och slängde ner i en ugnsform tillsammans med rödlök, cocktailtomater, paprikakrydda, pizzakrydda, svartpeppar och så blandade jag creme fraiche med majonnäs och lite soja, och det blev riktigt gott faktiskt. Det blev mycket sås så jag tog lite av den och slängde på fläskfiléerna från igår som blir morgondagens matlåda.

I morrn var det ju tänkt att vi skulle ha ätit kycklinggryta med vattenkastanjer, men då vi missat att vi inte hade någon kyckling hemma (jag skyller på min man) så får det bli kottarna i morrn istället.

Förhoppningsvis så kommer jag även ut på ett pass. Tänkte försöka komma ihåg träningskläderna i morrn bitti då kan jag byta om på jobbet, och slipper gå in i värmen innan, då är det bara att ge sig av när jag kommer hem… och hoppas på att middagen är klar när jag kommer tillbaka.

Veckans mat

Vecka 10

Måndag: Kottar i ugn

Tisdag: Kycklinggryta med vattenkastanjer

Onsdag: Chili con carne utan bönor

Torsdag: Kycklingben och vingar, grönsaker och dipsåser

Fredag: Hjort av något slag

Lördag: Grattis Flisan! Smörgåstårta/rostbiff & Lchf-röra, ostar,grönsaker, mm

Söndag: Hamburgare

Då var det dags!

http://www.writerightwords.com/stop-looking-for-inspiration/Att fixa matlista igen. Det var på tok för länge sen. Nu lägger jag in en högre växel och tänker planera in hela veckans mat för att slippa krångla. Så har ni några härliga recept att rekommendera så säg gärna till. All inspiration är toppen.

Söndag

Har precis kommit hem från Flippens första handbollsmatch. De var så duktiga och jag tror alla tjejer hade jättekul. Nu ska vi passa på att fika lite innan vi landar här hemma. Det har varit full fart hela helgen känns det som. Passar på att ha ”semeldagen” idag istället för på tisdag. 😉 Jag kör med min egen variant, receptet kan du hitta här.

20140302-134210.jpg

Ledig Lördag

Ledig lördag idag firas med ett barn- och makefritt besök på IKEA tillsammans med mina underbara föräldrar. Det blev en hel del inköp och jag tror det blir bra när vi väl fått ihop allt. Förutom lite badrumsskåp och grejer jag skulle ha råkade jag impulsköpa två vita MALM-byråer då det var kampanj på dem… Say no more… Men allt som allt är jag nöjd. Badrummet blir i alla fall inte värre… Och förvaring kan man ju inte få för lite av. 😉

malm-byra-med--lador__0132188_PE286968_S4