Guldmjölk

Min älskade ”syster” berättade om sin Guldmjölk för ett tag sedan men det har inte blivit av att jag provat förrän nu. Det finns många olika recept men det här är mitt och jag gillar det.

  • 2 dl mandelmjölk/annan mjölk
  • 1 tsk gurkmejapasta
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kokosolja med smak (funkar utan smak också)
  • Ev Några droppar honung eller annan sötning, nu mer kör jag utan.

Häll ner allt i en kastrull och värm upp och blanda allt. Drick. Det smakar lite som pepparkaka men med en stark eftersmak. Prova!img_1300.jpg

 

Gurkmejapasta

1 burk gurkmeja (1 dl)
2 krm malen svartpeppar
2 -3 dl vatten

Koka alla ingredienser ca 8 minuter eller tills det blir en pasta. Pastan förvarar du sen i kylskåpet i upp till 2 veckor.

(null)

Dag 2

Inlägget igår blev det ju något knas med då det bara laddade upp halva på något sätt så det tog jag bort. Igår var i alla fall första dagen med träning på VÄÄÄÄLDIGT länge, men det gick över förväntan. 25 min CT, 5 min rodd (det har jag inte kört förut så det var mer test) och så styrka armar på det. Helt enligt planen. Nästa gympass är planerat till torsdag innan handbollen, men jag tänkte jag skulle försöka få till en promenad innan dess också. Hur går det för er?

Nu sitter jag och väntar på att min älskade man ska bli klar med bearnaisesåsen, sen blir det brieostfylld kycklingfilé med smörstekt champinjon och paprikaröra… Vad äter ni?

(null)

Veckans mat v 5

Vecka 5

Måndag: Räksallad

Tisdag:  Köttfärsfyllda paprikor

Onsdag: Spagetti och köttfärssås

Torsdag: Skinkrullar och keso

Fredag: Skaldjurscheesecake (ur Allt om LCHF 1/2015)

Lördag: Grillspett på fläskkarré med grönsaker och tzatziki.

Söndag: Lchf-sushi med inspiration från 56-kilo

Skaldjurscheescake

Det här receptet hittade jag i ”Allt om LCFH 1/2015 och tänkte prova till nästa helg.

”8 bitar

  • 130 g nötbröd
  • 75 g smör
  • 2 gelatinblad
  • 200 g rökt lax
  • 200 g Phildelphiaost eller annan färskost
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 liten rödlök
  • 2 krm salt
  • 100 g skalade räkor
  • 80 g regnbågsrom eller sikrom
  • gräslök

1. Mixa brödet och häll i en bunke. Smält smöret och häll över. Blanda och tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten (20 cm i diameter) och låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.

3. Finhacka laxen och blanda med färskost och crème fraich (spara lite till gelatinet). Värm 3-4 msk av crème fraichen i en kastrull och rör ner gelatinbladen. Rör samman gelatinblandningen med resten av smeten.

4. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Låt stå i kylen cirka 2 timmar tills cheesecaken stelnat. Dekorera med räkorna, romen och gräslök.

STRIKT LCHF: Skippa botten”

Har ni testat? Kommer att göra en egen variant då jag inte gillar rom.

Veckans mat v. 4

Tisdag: Pannbiff, lök, skärbönor och tzatziki.

Onsdag: Stekt kycklingfilé, kall sås och broccoli.

Torsdag: Kycklingwok på resterna.

Fredag: Lövbiffrullader, blomkålsduchesse och bearnaisesås.

Lördag: Rökta räkor, aioli och småplock.

Söndag: Ädelostgratinerad lövbiff

Middag

kyckling.150121 Då var även middagen avklarad. Kycklingfilé med parmesan och soltorkad tomat, lite grönt och en sås på diverse kryddor. Snabbt, enkelt och framför allt gott! Nu ska jag snart sätta mig med resten, jag drar på det för jag har verkligen noll inspiration. Men det är ju skönt när det är gjort.

Back on track

kryddor.urtekramJa då var vi hemma igen. Resan gick bra och vi lämnade ett regnigt Gran Canaria efter oss så det kändes inte allt för tungt. 😉 Men visst har vi haft det härligt. Nu är jag i alla fall tillbaka vad gäller kosten, har en del kvar till träningen men det kommer. Var och handlade igår men tycker ändå inte jag fick någon mat med mig hem… Men vi klarar oss några dagar i alla fall.

Var på Coop en sväng och såg att de hade rökta räkor så jag var ju bara tvungen att köpa mig några. Då de fortfarande var frusna så så fick jag dem dessutom för halva priset och jag kunde slänga in dem i frysen när jag kom hem så nu kan jag ta fram dem när jag vill. 🙂 Sen sålde de ut kryddorna från Urtekram så jag köpte ett helt gäng till bara för att. Hoppas verkligen de inte tänker sluta med dem…

Annars så är planen den där förbaskade matlistan. Igår blev det pannpiff, lök och skärbönor, idag blir det kycklingfilé, broccoli och tzatziki. Sen är det bara resten kvar…

Tips? Vad äter ni ikväll?

Det närmar sig slutet

och i övermorgon är det dags för hemfärd igen. Jag har haft en helt underbar semester med dagar som bara runnit iväg fast vi knappt gjort något. Värmen kom till slut efter ett par dagar då diset hägrade. Igår var vi åter in till Mogan för lite marknadsshopping. Killarna tyckte väl att det var så där lagom skoj, men med glassmuta så följde det i alla fall med utan protester alltid något. 😉

Snart är det dags för middag, ikväll är temat Spanien så vi får väl se vad vi bjuds på. Men först ska jag nog hoppa in i duschen efter dagens poolhäng.

Sol Sol Sol

sol150114Idag har det varit underbart väder! Vi har legat vid poolen precis hela dagen! Helt underbart! Det var tur solen tittade fram till sist. Nu ligger killarna och sover, och Fredrik och tjejerna är nere och tittar på någon show på discot. Själv har jag mediterat en stund och tänkte krypa ner bredvid minstingen som snarkar så sött här intill. I morrn är en ny dag. Då fyller min käre svåger år, stort Grattis i förskott till dig Frank! Hoppas du får en härlig födelsedag. Själv så tänkte jag ta mig en sväng till stranden och leka med mina barn i solen. Vad har ni för planer inför morgondagen?