Vad använder du i köket?

Vilken är din favoritpryl i köket? Själv kan jag nog inte riktigt välja faktiskt. Men det är ju en hel del man verkligen behöver som exempelvis en härligt vass kniv, sen har vi ju andra saker som man bara vill ha för att de är snygga eller bra att ha. Jag fick en ny matberedare i julklapp av min älskade man, troligen mest för att den gamla gått sönder, och för att han då slapp fundera så mycket mer på present till sin älskade fru, mer än att vi behöver en, för det är verkligen inte ofta vi använder den, men visst kan den vara bra att ha, och jag har faktiskt provat den en gång. 🙂

Faktum är att det är bra mycket roligare att hålla på i köket om man har ordentliga grejer, det tycker i alla fall jag. Det klart att det går att laga mat och trixa annars också. Har du en bra kniv är det bra mycket roligare att skiva och hacka grönsaker än om du har en mindre halvslö kniv även om resultatet kanske i stort sett blir det samma. Stekpannor är en annan sak som jag faktiskt kan bli galen på. Min bästa stekpanna just nu är inte den nya jag köpte på IKEA förra helgen utan en gammal gjutjärnspanna som jag köpt på second hand, eller rättare sagt min mamma köpte den åt mig. Den är inte vacker, men perfekt. Passar precis på plattan, har höga kanter och är inte allt för tung.

Jag tycker det är kul med nya saker till köket. Det jag drömmer om just nu är en stor muurikka, men jag har varken råd eller plats för tillfället så det får nog vänta ett tag till. Vill ni ha lite inspiration till ert kök så kolla in på Culina, de har massa roliga prylar. 🙂 allt från formar, stekpannor, kaffemaskiner och grillar. De har verkligen allt och lite till.