Påskäggrätt

Förra året till påsk så fick jag tipset om denna påskäggrätt av min kollega men jag orkade aldrig prova den. Tänkte dock att jag ska göra det i år. Tycker den låter supergod!

Orginalreceptet

  • Ostsås (på cirka 1-1,5 liter)
  • Ca 10 hårdkokta ägg
  • Hackad gurka
  • Knaperstekt bacon

Gör en ostsås på någon härligt stark ost. Delar äggvitan och gulan. Hackar ner äggvitan i ostsåsen och blanda om. Sen mosar du gulan med en gaffel och hackar gurkan. Så här långt kan du förbereda innan. När den är dags att ätas häller du ner såsen i en form. Värmer på den lite om du vill och dekorerar med äggulan, gurkan och det knaperstekta baconet i härliga rader. Ät till allt annat gott på påskbordet.

Jag funderar dock på att ändra lite på receptet och lägga till paprika och rödlök, eventuellt ta bort gurkan men vi får se, den kanske får vara kvar ändå. 😉

 

Matsedel vecka 14

Måndag: Blodpudding/lövbiff + sallad + bea (rester)

Tisdag: Currykyckling

Onsdag: Baconlindad korv + smörstekta champinjoner

Torsdag: Grillat kött

Fredag: Stek + grönsaksgratäng/potatisgratäng + rödvinssås + bea

Lördag: Påskbord

Söndag: Rester

middag.blå