Lemon curd

Jag har sett lite olika recept på lemon curd men jag gillar ju som sagt när det drar lite i mungiporna. Gjorde en ny omgång idag och jag tycker proportionerna blir bra så jag fortsätter på den. Blir möjligen ännu mindre sötning nästa gång.

Du behöver:

  • Saft och rivet skal från 3 citroner eller 2 citroner och 2-3 lime.
  • 0,5 dl sötning
  • 2 hela ägg
  • 3 äggulor
  • 50 g smör

1. Blanda sötning och citron, koka upp så sötningen smälter, ställ åt sidan.

2. Dela 3 av äggen och låt gulorna och vitorna gå var för sig, och blanda gulorna med de resterande 2 hela äggen. Vispa dem.

3. Blanda äggen med citronjuicen och sjud på svag värme under omrörning tills det tjocknar till lagom konsistens. Det får absolut inte koka.

3. Rör i smöret, smaka av och tillsätt eventuellt sötning om du behöver.

4. Häll upp på burk och låt svalna. Förvaras i kylskåpet.

8 år

De allra första av mina blogginlägg är tyvärr borta då jag inte fick med mig alla vid flytten men jag såg precis att den 26 april är det 8 år sedan den här bloggens första inlägg. Helt galet egentligen. 🙂 Men kul!

Nu sover alla killar i familjen i alla fall och jag ska snart göra dem sällskap. Tjejerna hoppas jag somnar de också snart.

God Natt Världen

Planering

Jag måste verkligen planera varje liten grej för att jag ska få maten att fungera ordentligt här hemma så nu har jag gjort en planering för kommande vecka och ska snart fortsätta med nästa vecka så att jag hela tiden ligger 1-2 veckor före. Det gick hur bra som helst de veckor som jag skötte mig, sen fallerade allt när planeringen sket sig och nu vill jag att det ska fungera. Det har varit mycket jobb hela våren, men nu är minskar det, och även handbollen kommer ta mindre tid nu när vi gör uppehåll i mitten av maj. Så jag tror på att det här ska fungera.

Den här veckan har barnen haft påsklov så jag och barnen åkte till Göteborg och myste lite. Dock är det väldigt svårt att hitta snabb och bra mat när man är ute hela tiden och som passar alla så jag kan säga att det har varit en skitvecka rakt av vad gäller maten. Frukosten på hotellet var kalas, men resten är går till historien som ett nytt fail vad gäller lchf-mässigt, det har blivit riktigt många kolhydrater och jag kan erkänna att jag verkligen mår så mycket sämre även om det varit rätt så gott. 😉 I fredags var det jobbdags igen och då tog jag mig kragen så nu är vi inne på dag 3. Tänkte jag skulle slippa börja om från 0 fler gånger, vad tror ni? 😀 Jag har sagt det förr och jag säger det igen, skam den som ger sig! 😉 Vi har haft en härlig vecka och klarat av att åka spårvagn alldeles själva, bara det är ju gott nog. 😀

Nu tror jag dock mitt kött marinerat klart så jag ska ta och fixa till spetten och slänga in dem i ugnen och fixa lite grönsaker till det. Såsen får min älskade man fixa. 😉

Hoppas ni haft en riktigt härlig helg, tyvärr så är den snart slut igen men jag ser fram mot veckan och dess utmaningar.

Planering för vecka 16 2015

Planering för vecka 16 2015

13/4 Måndag:
Lunch: Kokt ägg, räkor och majonnäs
Middag: Rester från helgen (fisk)

Notering: Handboll, jag hämtar.

14/4 Tisdag:
Lunch: Burgare med ost, tomat och majonnäs
Middag: Matlådor från frysen

Notering: 15-årsdag, F hämtar, fotboll, PW, byte av nycklar.

15/4 Onsdag:
Lunch: Kålpudding (Matlåda från frysen)
Middag: Sallad
Felicia: Sallad, ost, fetaost, gurka, kyckling, röd paprika, citronolja.
Filippa: Sallad, kyckling, gurka, röd paprika, körsbärstomater, citronolja.
Cornelis: Kyckling, morötter, gurka, röd paprika, sallad, citronolja.
Charlie: Kyckling, morötter, gurka, citronolja, röd paprika, Citronolja.
Jag: Sallad, kyckling, ost, lök, citronolja, soltorkad tomat, oliver, valnötter, Citronolja.

Notering:  Jag hämtar, Handboll.

15/4 Torsdag:
Lunch: Sallad
Middag: Korvgryta/Chiliräkor

Notering: Jag hämtar, fotboll.

Fredag:
Lunch: Chiliräkor
Middag: Skaldjur med skagenfylld avokado/Bakad potatis med skinkröra

Notering: PW, 15-årsfirande 😉 F Jour 5-17

Dags att börja igen…

Lördag:
Brunch: Äggmacka med räkor och majonnäs.
Middag: Salladsburgare på nöt/kycklingfärs + tillbehör

Notering: Jobb, PW.

Söndag:
Brunch: Äggmacka med räkor och majonnäs.
Middag: Gulaschsoppa

Notering: Match ca 12-16 E-tuna

Grillspett på lövbiff

Marinerad lövbiff till kvällens grillspett.

Idag blir det grillspett på lövbiff vilket jag inte har provat tidigare men jag tror på idén.

Du behöver:

  • Lövbiff
  • En god marinad
  • Grillspett

Jag gjorde en marinad inspirerad av asiatiska smaker men det går ju att variera i det oändliga.

  • Olja (jag använde raps, citron och skulle velat ha lite sesam men den var slut)
  • Soja
  • Sesamfrön
  • Lite tomatpure
  • Vitlökpulver
  • Koriander
  • Finriven gul lök

    Lövbiff i marinad till kvällens grillspett.

Nästa gång blir det nog lite riven ingefära och lime i också. Men marinaden kan ni ju variera som ni själva vill.

Så här gör du:

Skär lövbiffen i strimlor, ett par cm tjocka, marinera, trän upp dem på spetten så att de blir som ”klubbor”. Släng på grillen, eller in i ugnen. Här serveras de idag med grönsaker och bearnaisesås.