God Morgon!

Maken på jobbet, tjejerna på fotbollsskolan och jag och grabbarna är hemma. Cornelis är lite hängig och Charlie leker för fullt med sina grejer på sitt rum så härligt att se. Själv har jag precis vispat ihop en majonnäs till frukostäggen men jag väntar nog en stund till innan det blir frukost för min del.

Ikväll blir det räkkryssning, ska bli mysigt. Det är jag och tre tjejer till. Fredrik jobbar ju dock eftermiddag så jag hoppas han hinner hem innan vi ska åka eftersom tjejerna har fotbollsträning samtidigt, men det sa han att han skulle göra i alla fall.

Sitter fortfarande här och letar matinspiration. TIPS mottages tacksamt! Vad tänker ni äta? Midsommarafton blir ju det vanliga med lite smått och gått men resten då?

På grund av knas med servern så försvann halva det här inlägget men det kanske inte gör något i slutändan. I vilket fall som helst så har tjejerna hunnit komma hem och jag ska göra mig klar inför kvällen och invänta min käre make.

Majonnäs och Aioli

Majonnäs och aioli är riktigt bra fettkällor och de blir så mycket godare om du gör dem själv.

Du behöver:

  • 2 äggulor
  • 2-3 dl neutral olja (Jag använder rapsolja, för smak kan du ju med fördel använda smaksatta oljor att blanda ner.)
  • En liten skvätt vinäger/citron/lime
  • örtsalt och lökpulver eller kryddor efter smak

För vanlig grundmajonnäs brukar jag bara använda örtsalt och lite lökpulver. Lökpulvret gör att man får in lite lite sötma i, vilket brukar saknas om jag gör utan. Alternativet är ju honung eller socker men jag tycker det fungerar bra med lökpulver, det är så lite som behövs. Vill ni ha mer ”Grillkaraktär” så har ni bara i mer lökpulver, gott till grillat. 😉 För aioli river ni bara ner en vitlöksklyfta.

Vispa äggulorna med syran och kryddorna. Var försiktigt med saltet, bättre att krydda på när majonnäsen är klar. Sen är det bara att vispa ner oljan, lite i taget. Jag brukar mäta upp 2 dl i ett mått jag har som har en bra hällpip. Sen är det bara att testa er fram för nya smaker. 🙂