Tomat- och basilikafluff

Detta är en variant på den libanesiska vitlökskrämen jag gjorde gjorde förra veckan.

Tomat- och basilikafluff ©Jeanikee

Du behöver:

  • 2 äggvitor
  • 2 dl neutral rapsolja
  • färsk basilika efter smak
  • ca 0,5-2 msk tomatpure
  • salt och svartpeppar

Vispa äggvitorna till hårt skum, fortsätt vispa ner lite i taget av oljan, precis som när du gör en majjo, smaksätt sedan med salt, peppar, tomatpuré och färsk basilika helt efter egen smak och tycke.

Jump in bed!

Då var det dags to jump in bed för att få min skönhetssömn. Anna en mamma till mina handbollstjejer drog ju igång spontanträning här med start idag. Träff vid punkt X kl. 19.00 sen kör vi löp/gångträning i vår egen takt, på vår egen runda. Planen är att vi ska köra onsdagar och söndagar och sen ett dopp i sjön efteråt. Idag kändes det sådär när vi kom dit och regnet öste ner men vi tog och runt en liten runda. Det var jag Cornelis, Flisan och Filippa och ett gäng andra tappra tjejer med mammor som trotsade regnet. Den första rundan blev inte så lång så när jag kom hem så tog jag en till och sammanlagt så blev det väl runt 6 km i alla fall och det känns helt ok.

Jag startade en ny utmaning idag, innan den 1 september ska jag ha gått 100 km, vilka är på? Jag har nu räknat ihop mina två rundor och de slutade på exakt 6 km, så nu är 6 % redan avklarade, bara 94 % kvar. 🙂

Sen lovade jag ju er att ni skulle få receptet på Tomat- och basilikafluffen, det kommer ovan. 😉