Snart jul!

Nu är det snart jul! Hur går det för er med alla julförberedelser? Har ni börjat, eller sparar

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent.

ni allt till sista minuten? Julklapparna började jag med redan i somras men det fattas en del fortfarande. Vad gäller maten så är den ganska planerad också. Maken gravade en biff förra veckan så den är i frysen och klar, bara att ta fram till jul. I helgen är det handboll både lördag och söndag, på lördag bara en match hemma som tur är, på söndag hela dagen. Men min plan är att jag fixar köttbullarna och ungarna och Fredrik fixar pepparkakorna och om vi hinner även saffransbullar, annars får vi ta dem nästa lördag. Men det börjar sakta men säkert ta sig. Hur firar ni jul?

Här hemma är vi alltid hemma hos oss och mina föräldrar och där till oftast min lillebror med familj och min farmor. Vi börjar morgonen med dopp i grytan/risgrynsgröt. Doppet är inget jag är uppvuxen med utan fick smaka först tillsammans med mitt ex för många herrans år sedan. När jag träffade min man så introducerade jag honom och så småningom barnen. Vi använder oss av hårt tunnbröd som vi mjukar upp i skinkspadet och sedan låter smöret smälta över. Cornelis gillar det, men de andra föredrar fortfarande risgrynsgröt. Själv så älskar jag det. Inte mycket lchf i det, men det gör att jag håller mig så nöjd resten av dagen ändå. Jag äter lagom av julbordet och slipper bli äckligt mätt och ändå sugen på annat, så det kommer jag att njuta av även i år också.

Annars så kör vi väl det vanliga på vårt julbord, skinka, köttbullar, rökt lax, gravad lax, ägghalvor, omelett, Jansson, sillar, ostar, rödkål, grönkål, salami, gravad biff, rödbetssallad m.m. Vi brukar klara oss ganska bra. Vad är er favorit på julbordet?