Svensk-Asiatisk sallad

Idag fick det enkelt bli en sallad på det vi hade hemma, vilket resulterad i denna sallad med smaker från både Sverige och Asien.

Till min svensk-asiatiska sallad behöver du följande:

  • img_1278-1.jpg1 Zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • lite blomkål
  • 1/2 rödlök
  • blåbär
  • grön chili
  • sesamfrön
  • valnötter
  • lime
  • ljus japansk soja
  • olivolja och ev lite sesamolja

Hyvla zucchinin, skiva vitlöksklyftorna, chilin (jag hade en halv) och rödlöken.

Blanda alla ingredienser och häll över lime och olja på salladen, strössla med sesamfrön, gärna både svarta och vita, och valnötter efter smak. Supergott! Passar kalas till ex lax.

Vab igen.

Vi kör vab igen den här veckan också. Förstår inte att mina barn blivit så sjuka helt plötsligt men jag får väl igen för alla gånger de klarat sig tidigare. 😉 Nu är det feber och förkylning som härjar här. Maten har varit skit den här veckan, jag har inte orkat engagera mig alls dessvärre men idag känns det ok igen och jag är på banan igen. Får dock sota viktmässigt för dagarna som varit.

Kvällens middag blev lax i ugn med svartpeppar och smör och till det gjorde jag en sallad på vad huset hade att erbjuda och den blev jättegod tycker jag. Receptet kommer ovan. Det var svårt att få någon snygg bild för det ser inte så gott ut men smakade desto bättre. Prova!