Semester

Semester, semester, semester… Semestern rinner iväg med rinnande fart och maten har varit allt annat än bra tyvärr.  Vi har haft fullt upp fastän vi inte haft några planer, men det har varit trevligt. Idag tänkte jag i alla fall försöka hitta tillbaka på rätt väg och har startat morgonen men ägg, räkor och majjo. Lite kaffe till det och livet känns härligt. Semestern startade vi med en konsert med Tomas Andersson WijMarys Café.  Supermysigt! Idag är det dags för sommarens andra konsert, FatboySkottvångs Grufva med grillbuffé. Älskar dessa småspelningar under ljuvliga sommarkvällar, god mat, musik och underbara vänner. Sen har vi ju Lasse att se fram mot i Linköping den 20 augusti. 🙂 Men innan dess blir det en tripp upp till Pridefestivalen i morrn och sen blir det en stillsam vecka här hemma då maken har jouren nästa vecka. Veckan därpå bär det av till London med tjejerna och mamma. Sen är semestern slut igen för den här gången…

Vad har ni för i sommar?

img_3513

 

Äntligen Semester!

Japp, nu har jag äntligen semester! Så underbart. Det har jag firat med en härlig brunch med min underbara familj. Alla utom stora F som drog in till stan. Sprang ner en sväng på stan på väg hem från jobbet och khttp://www.zeta.nu/produkter/oliver/snack-oliveröpte lite rökta räkor, ostar och oliver. Rostade hasselnötter, vattenmelon och banan.

Förra veckan upptäckte jag en sanslöst god kombination när det gäller småplock. Kan ni gissa vad? Jo, nämligen rostade hasselnötter och gröna oliver. Supergott! Prova! Jag älskar de här nya snackoliverna som kommit från Zeta.  Paprika är min favorit just nu men alla är goda. De är dessutom perfekta att ta med sig om man ska någonstans. Det enda negativa jag kan komma på just nu är att de inte går att återförsluta. Visserligen inget stort problem då de oftast inte blir några kvar 😉

Nu ska jag duka av bordet och spela spel med mina barn. Ikväll bär det av till Mary’s Café för att äta gott och lyssna på Tomas Andersson Wii. Ha en riktigt trevlig helg, för det ska jag ha!

Köss! ❤️


Parmesanpanerad torsk med citronsås 

Så himla gott och enkelt. Vad är det i då? Jo precis som det låter.

  • Torsk
  • Parmesan
  • Citron
  • 1 ägg + 3 äggulor
  • Ca 300 g Smör + steksmör
  • Salt och peppar. That’s IT!

Så här gör du: 

  1. Tina fisken och torka av den om den är blöt. Salta och peppra.
  2. Vispa upp ett ägg i en skål.
  3. Riv parmesan.
  4. Doppa torsken i ägg och rulla den sedan i parmesanosten.
  5. Stek i rikligt med smör på båda sidor.

Citronsåsen

  1. Smält smöret
  2. Pressa ur 0,5-1 citron beror lite på hur stora de är. Min var liten så jag tog en hel. Jag älskar citron så det kan nog inte bli för mycket 😉
  3. Värm den tillsammans med de 3 äggulorna så att de tjocknar  (Som när du gör bearnaisesås).
  4. Vispa ner smöret och salta och peppra efter smak. Klart!

Till detta åt vi en ”pizzasallad” med paprika, gurka, vitlök, olivolja, vinäger, salt och peppar. Skippar du salladen så är det inte många kolisar i alls.

Lördag med sol och regn.

Lördag med solig förmiddag och regnig eftermiddag. Eftersom maken min har jour och inte kan åka någonstans så hängde jag och Stora F på mina föräldrar för lite lördagsshopping. Den största orsaken till att vi åkte var att vi behövde handla frukost. 😉 Sen hade jag lovat lilla C att vi skulle göra glass, så vi har rört ihop lite hallonglass och så får vi se hur det ter sig i barnens mun sen. Vi har dessutom lyckats sno ihop lite fröknäcke, och har en limpa på gång. Perfekt att ha klart i frysen tycker jag. Färdigskivad och klar.

Maten blir inte riktigt enligt planeringen idag, jag och maken får räkor och aioli medan barnen får hamburgare och pommes på sötpotatis. Så nu är det bara framdukningen kvar.

Vad gör ni en dag som denna?

Fröknäcke
Fröknäcke

Planering vecka 27.

Planering vecka 27

Måndag 4/7 Lunch: Ägg och Majonnäs

Middag: Grillad karré/filé, grillade grönsaker och vitlökssmör

Notering: Pw, bad hos mamma och pappa.

Tisdag 5/7 Lunch: Ost och skinkrullar

Middag: Pizzakorv/vitkålssallad/coleslaw

Notering: Räkkryssning

 Onsdag 6/7 Lunch: Kallrökt lax med fetaostkräm

Middag: Plankstek

Notering: Filippa 12 år! Pw

Torsdag 7/7 Lunch: Ägg/chiapudding

Middag: Kycklingben med tomatsås

Planering:

Fredag 8/7 Lunch: Ost- och skinkrullar, skinka, ost, paprika

Middag: Grillad kycklingfilé, sallad och ädelostbearnaise

Notering: Pw.

Lördag 9/7 Brunch: Ägg Benedict

Middag: Grillad kött med hasselbackszucchini, pesto, bearnaisesås.

Notering:

Söndag 10/7 Brunch: Ugnsomelett, skicka, purjo, fetaost.

Middag: Sallad (parmesan, mozzarella, ädelost, skinka/kyckling, soltorkad tomat, paprika, gurka, lök, fetaost, vitlök).

Notering: