Strumpor från Strumpis

Igår kom ett paket till mig med helt underbart sköna strumpor från Strumpis. De har allt från härliga barnstrumpor, träningsstrumpor och stödstrumpor. Har ni inte provat än så gör gärna det. Just nu får ni 15 % rabatt om ni uppger koden @jeanikee i webbshoppen.

Inlägg i samarbete med Strumpis.

Spara

Spara

Planering vecka 12

Då var det äntligen dags för planeringen för vecka 12. Vad ska vi äta och vad ska vi göra vecka 12. Så här ser planen ut i alla fall. Sen kan det alltid ändras av att livet kommer emellan men det är skönt att ha en plan i alla fall tycker jag. Om ni undrar ibland varför vi tänker ha samma mat flera dagar i rad så kan förklaringen var just den att vi åt något annat istället den dagen och då känns det naturligt att bara flytta fram den till en annan dag. Eller så kan det vara så att vi för tillfället är väldigt glada i en viss maträtt. 😀 Jag vet att jag är sen med planeringen men tyvärr så har bloggen legat nere så jag har inte haft möjlighet att lägga upp den förrän nu. 😉

PLANERINGEN

27/3 Måndag
Lunch: Röding, sallad och chilismör
Middag: Rester

Notering: Intervaller

28/3 Tisdag
Lunch: Avokado, oliver, fuet
Middag: Asiatisk kycklinggryta

Notering: Tjejerna träning, promenad

29/3 Onsdag
Lunch: Svålar och ost
Middag: Fläsk med löksås/rester

Notering: Möte på em, Charlie träning, Fredrik övning,

30/3 Torsdag
Lunch: Ost-skink-paj
MiddagTomattorsk med blomkål

Notering: Tjejerna tränar, Hjorthagen,

31/3 Fredag
Lunch: småplock
Middag: Entrecote, sallad och vitlökssmör

Notering: Gymmet och badet med killarna.

1/4 Lördag
Brunch: Omelett
Middag: Grufvan

Notering: Promenad

19/3 Söndag
Brunch: Småplock
Middag: Lövbiffrullader, rostade grönsaker och bearnaise.

Notering: Gymmet

Asiatisk kycklinggryta

Så enkel och så snabb. 

Så här gör du:

Stek kyckling i kokosolja/smör, vitlök, grön chili och grön currypasta. (Funkar med röd också). I med lite grönsaker efter smak. Här är det bara purjolök. Jag älskar paprika men hade ingen så slängde ner ett par skedar Ajvar relish istället. Sen på med en kokosmjölk/kokosgrädde eller grädde/créme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Kycklinggratäng med broccoli, blomkål och ädelost

Du behöver: 

  • Kyckling (Jag använde mig av färdiggrillad kyckling med tacokrydda som blev över från gårdagens tacomiddag)
  • Färska broccolibuketter
  • Färska blomkålsbuketter
  • Några körsbärstomater för färgens skull.
  • Ca dl kokosmjölk
  • 2 små färskostburkar ädelost 
  • Mozzarella
  • Salt o peppar efter smak

Gör så här: 

Ner med kycklingen och grönsakerna i en ugnsfast form. Salta och peppra. 

Värm upp kokosmjölken tillsammans med osten och blanda till en slät sås. Häll såsen över grönsakerna och toppa med riven mozzarella. In i ugnen tills det fått färg. 

Hur enkelt som helst. 😉 

Kycklinggratäng med broccoli, blomkål och ädelost. 

Lördagsmiddagen idag bestod av en kycklinggratäng med broccoli, blomkål och ädelost.

Till denna behöver du: 

  • Kyckling (Jag använde mig av färdiggrillad kyckling med tacokrydda som blev över från gårdagens tacomiddag)
  • Färska broccolibuketter
  • Färska blomkålsbuketter
  • Några körsbärstomater för färgens skull.
  • Ca dl kokosmjölk
  • 2 små färskostburkar ädelost
  • Mozzarella
  • Salt o peppar efter smak

Gör så här: 

Ner med kycklingen och grönsakerna i en ugnsfast form. Salta och peppra.

Värm upp kokosmjölken tillsammans med osten och blanda till en slät sås. Häll såsen över grönsakerna och toppa med riven mozzarella. In i ugnen tills det fått färg.

Hur enkelt som helst. 😉

Spara

Strikta veckan

Då @lchfwinther på Instagram tänker köra en strikt vecka så hänger jag på. Allt för att få en liten rivstart. Jag har ju varit relativt strikt sedan igår så jag fortsätter på min bana. Blir nog ägg till lunch i morrn då pajen tagit slut. Kanske ska slänga in några bacon i ugnen också bara för att det ör gott till 😉 Jag tycker det är så svårt med lunch. Gillar inte riktigt rester, vet inte varför, men så är det. Så min lunch blir ofta kall då jag inte gärna äter uppvärmd mat. Ska så smått påbörja nästa veckas planering också, så jag inte hamnar efter igen. 😉 

Packat och klart. Så lite majjo till det. Jag är redo. 😁

Nystart

Jag har haft en svacka igen. Dock är jag på rätt väg nu sedan 2 dagar och allt känns så mycket bättre igen. Jag vet ju att jag mår så mycket sämre på socker och mjöl men ibland är det svårt att hitta bra alternativ när man inte haft orken att förbereda och livet kommer emellan. 

Igår blev det dock svålar och färskost till frukost. Snabbt och enkelt. Lunchen bestod av pajen som jag egentligen skulle ha resten av veckan så jag bytte gårddagens lunch mot middagen. Idag blev det både samma frukost och lunch  som igår. Till kvällen blur det kycklinggryta och blomkålsris då barnen åt burgare igår istället för idag. Som ni ser så är det inte alltid jag följer matlistan men att jag har den och har planerat för den gör att det alltid finns bra mat hemma även om vi skiftar dagar. Eftersom det är så mycket runt omkring så krävs det planering för att få det funka. Hur gör ni? 

Planering vecka 11

Planering vecka 11 (Fredrik jour)

Efter Flera veckors uppehåll med matlistan tänkte jag få till en igen. Det har varit så mycket annat senaste tiden men nu kör vi!

13/3 Måndag

Lunch: Varmrökt lax och chilimajjo

Middag: Zucchinilassagne med kycklingfärs

Notering: Hjorthagen
14/3 Tisdag

Lunch: Ost-skink-paj

Middag: Hamburgare/Kycklingbiffar med bacon och ädelostsås

Notering: Tjejerna träning, 
15/3 Onsdag

Lunch: Ost-skink-paj

Middag: Köttbullar/Tonfisk och chilimajjo. 

Notering: Charlie träning, Fredrik övning, Gymmet. 

16/3 Torsdag

Lunch: Ost-skink-paj

Middag: Kycklingvingar + grönsaksstavar

Notering: Tjejerna tränar, Hjorthagen,
17/3 Fredag  

Lunch: Ost-skink-paj

Middag: tacos/räkor och aioli

Notering: Jag stänger.
18/2 Lördag

Brunch: Ägg och bacon

Middag: Lamm och spjäll, sallad. 
Notering
19/3 Söndag

Brunch: Omelett

Middag: Kycklinggryta och blomkålsris
Notering: Match hemma 13.00 Saml 12.00 i Thomas. 

Livet

Oj, vad det var längesedan jag fick till en planering. Ja det var ju länge sedan jag skrev över huvudtaget.  Livet har liksom kommit lite emellan. Jag hade dock en planering som var nästa klar förra veckan men så åkte jag och lilla C på någon form av influensa så vi har legat i feber och varit helt off. Börjar dock så smått återvända till habitual status… Maten har dock funkat bra ändå vilket känns skönt. Men just nu står det väldigt still på matfronten. Jag är inte jättesugen på något känns det som. Men vi får väl försöka fixa till en planering till nästa vecka ändå. Har ni några härliga recept på lager får ni jättegärna komma med tips.

Snart blir det i alla fall lite lunch här, soppa på menyn. Barnen får champinjonsoppa och jag och maken tänker göra oss en sparrissoppa.

Spara