Underbara sommardag

Denna underbara sommardag lider mot sitt slut. Det är första veckan på sommarlovet och sista veckan jag är föräldraledig den här gången. Dagen började med en härlig frukost på altanen med mina småkillar innan vi tog en promenad hem till mina föräldrar för lite sol och bad i poolen. Med tanke på att det bara var 15,5 grad i vattnet så vägrade jag att bada men killarna bangade inte. 

Cornelis fick även se sin teckning i morgontidningen. Har vi tur så kanske Charlies dyker opp också. 😉


Sommarläsning 

Vid lunch gick kollarna till bibblan och lånade böcker. Tanken är att de ska komma igång med läsningen. Cornelis har inte riktigt förstått charmen med böcker än och Charlie tragglar på. Han lånade en bok med bara stora bokstäver så kanske knäcker han läskoden snart han också. 

Kvällen avslutades med en mysig fika hos Jocke o Jenny med alla barn. Supermysigt. ❤️

Äggmuffins

Äggmuffins är en perfekt frukost, mellis eller lunch eller precis när du vill.

Tanken var att vi skulle använda oss av vanliga stora muffinsformar men det hade vi visst inga hemma. Men det funkande ju precis lika bra med porslinsformar.

Gör så här:

Smörj formarna för det fastar lätt. Knäck ner ett ägg i botten, fyll med vad du vill. Barnen fick själva fylla sina med diverse rester. Idag hade vi salami x 3 olika sorter, rostbiff, kyckling, oliver, tomater, paprika, ost, köttbullar och det blev en salig blandning hos alla. Vi valde vad vi själva ville ha. Se toppar vi med ett ägg överste och ser till så att det fyller täcker det hela. Vill man så kan man röra runt ägget. In i ugnen ca 200° C 7-10 minuter beroende på hur fast ni vill ha den…

Spara