Tandläkarväder och träning

Idag är det riktigt tandläkarväder ute. Riktigt grått och regnet hänger i luften men jag är så glad att jag tig mig ut på en morgonrunda i morse. Och det bästa av allt var att jag faktiskt gillade den. Vem vet kanske kan jag bli en löpare jag också 😉 Det är dock en bit kvar tills dess. 😁

Jag tycker dock det är svårt att hinna få till träningen. Just nu fokuserar jag på löpningen och hoppas att jag kanske kan springa 5 km innan året är slut. Det är en milstolpe jag länge velat nå men inte riktigt fixat, eller inte fixat alls kanske jag ska säga. Men skam den som ger sig 🏋🏻‍♀️Gymmet är det svårare att ta sig till. Tros att jag har bytt, eller kanske just därför för att jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Men ska engagera mig mer i det också sen. 🙈

Falafel

Idag har jag gjort min första falafel någonsin och vet ni vad? De blev hur goda som helst! Alla gillade dem utom en som tror att hon inte gillar dem. 😉 vill ni veta vad jag hade i?

Jag började med 2 tetror avsköljda kikärtor och sen häftade jag bara på resten men ska försöka återskapa det lite.

Du behöver:

  • 2 tetror kikärtor
  • En rejäl näve purjolök
  • En stor klyfta vitlök
  • En näve valnötter
  • Lite sesamfrön
  • Ca 0,5 dl olja (skulle ha varit Sesam men den var slut så det fick bli rapsolja)
  • Spiskummin
  • Örtsalt
  • Chili
  • 2 ägg
  • Lite fiberhusk (någon tsk bara)

Börja med att hacka löken, vitlöken, sesamfrön och nötter lite grovt. Jag körde i matberedare. Ställ åt sidan och och kör allt utom olja och ägg till en härlig smet. Du väljer själv vilken konsistens du vill ha. I med oljan lite i taget. Jag gillar när man känner bitarna så körde den bara så det blev lite grovt. Blanda ihop med nöt- och lökblandningen och äggen. Strö över lite husk så att den håller ihop lite. Stek eller fritera.

Vi åt dessa som tillbehör till en köttbit och tzatziki men de går givetvis att forma som du vill och äta med vad du vill.

Min äldsta tjej kör en vegetarisk vecka nu så hon åt bara tzatziki och sallad till. 😉 Samma gjorde Lill-prins-Bus. Han älskade dem. De blev dock inte så snygga men övning kanske ger färdighet 😉

Bönröra med vitlök och basilika

En av mina favoritröror just nu. Passar till det mesta. Perfekt till tacosmyset, köttbiten eller laxen. Prova!

Du behöver:

  • Bönor efter smak
  • Några oliver (jag kör oftast med påsen nedan då röran får en lite hetta av chilin och oliverna är goda)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Ca 3 kvistar basilika
  • Citronolja
  • Ev lite salt och peppar

Så här gör du:

Skölj bönorna och ner med allt utom oljan i matberedaren. Kör på full effekt och späd på med olja för lagom konsistens.

KLART!

Vitlöksräkor

Du behöver:

  • Skalade räkor
  • Hackad vitlök
  • Kokosolja/smör att steka i
  • Citronolja
  • Svartpeppar

Börja med att skala räkorna (om du inte redan har färdigskaladeförstås).

Hacka vitlök, Smält lite kokosolja/smör och ner med vitlök och räkor. Fräs på tills de blir lite varma. Lägg upp på tallrik och ringla över lite citronolja och svartpeppar.

Servera med en härlig majonnäs/aioli ich gärna massor av Tabasco 😉