Planering vecka 5

Måndag 29/1

Lunch: Lax med citronmajonnäs.

Middag: Kycklingspett med blomkålsris och currysås.

Notis: Löpning, benpass med Åsa.

Tisdag 30/1

Lunch: Lax med citronmajonnäs.

Middag: Rester/korv med smörstekt vitkål.

Notis: Tjejerna träning, Fredrik Tjeckien, Utmaningen.

Onsdag 1/2

Lunch: Omelett med skinka och purjo

Middag: Miniburgare

Notis: Löppass, hämta räkor, StepPuls med Åsa. Fredrik Tjeckien.

Torsdag 2/2

Lunch: Räkor och aioli.

Middag: Ost-och skinksallad.

Notis: Tjejerna träning. Utmaningen 2,

Fredag 3/2

Lunch/mellis: Kaffe och småplock (ostar, skinka, oliver, grönsaker, salami).

Middag: Vitlöksfräst hummer och räkor med chiliaioli.

Notis: Löpning, tjejerna träning,

Lördag 4/2

Brunch: Bräckt skinka och stekt ägg.

Middag: Pizza

Notis: Löppass

Söndag

Brunch: Omelett med räk- och champinjonstuvning.

Middag: Småplock

Notis: Tjejerna match i Vadstena.

Ostgratinerad Portobellosvamp

Till vår ostgratinerade Portobellosvamp använde vi följande:

  • 2 Portobellosvampar
  • Smör
  • Creme Bonjour Jalapeno
  • 1pkt bacon
  • Lite purjolök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Riven ost

”Platta till” svamparna lite genom att skära bort foten och nedre delen av hatten. Strimla ner de bortskurna delarna till lagom stora bitar. Strimla baconet och purjolöken.

Fräs på hattarna på båda sidor för lite färg och yta, krydda ev med lite salt och peppar. Var försiktigt med saltet eftersom både smöret och bacon är salt i sig. Ta upp dom ur pannan och lägg i en ugnsfast form. Bre på jalapenoosten (eller annan), går även att utesluta helt. Toppa med riven eller skivad hårdost och gratinera i ugnen tills de fått en härlig färg, ca 10 min.

Under tiden fräser du på den överblivna svampen tillsammans med baconet tills det blir den konsistens du vill ha. Jag gillar ju när det är knaprigt. 😉 Mot slutet häller du även ner purjolöken så den får fräsa med.

Ta ut hattarna ur ugnen, lägg upp på fat och häll baconröran över. Ät och njut!

Härlig lördagsmorgon

Bra start på dagen

Det kändes lite motigt att gå upp i morse. Maken vaknade och informerade mig om att vi försovit oss. Men när jag påminde honom om att det var lördag och jag inte hade några större planer så kunde vi dra oss ett tag till… En härlig lördagsmorgon har grytt.Väl uppe drog maken till gymmet och jag drog på mig träningskläderna och drog ut på en härlig löprunda. Eller lufsrunda får jag väl säga eftersom jag mest lufsar på i mina intervaller. Men efter två veckors uppehåll så kändes det ändå riktigt bra. Krispig luft och härliga solstrålar.

Frukost

Väl hemma väntade en varm dusch och frukost. Frukosten var nog det godaste jag ätit på länge. Ostgratinerade med bacon-, svamp- och purjolöksröra på. Mums. Det var så gott så jag redan bestämt en repris på frukosten i morrn Recept kommer ovan. 😉Till kvällen vankas det Plankstek med rödvinssås, bearnaisesås och blomkålsmos.😋

Måndag i mitten av januari

Japp, så är det. En riktigt grå och tråkig måndag i mitten av januari och jag vabbar med stora C.

Igår slängde vi in årets första julskinka, vilket är perfekt nu ju när de är så billiga.

Är man hemma har man ju tid att fixa lite mer med frukosten så jag slängde ihop en Ostpizza. Jag har bara gjort dem i ugnen mikron tidigare men ville idag ha den ugnsgratinerad. Det fick bli ett hopkok av vad vi hade hemma.

Du behöver :

  • Ost
  • Pålägg

Till pålägg kan du ju välja precis vad du vill ha. Själv hade jag på pesto och skinka innan jag körde in den i ugnen. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Skiva ost och lägg ut så stor du vill ha. Två lager brukar jag lägga. Sen på med tomatpuré/pesto eller om du vill ha något annat. Och så fyllningen du valt. In i ugnen 200-250 grader tills den bubblar och får lite färg. Ta ut och ät som den är eller fyll på med mer. Jag hade fyllde på med färsk tomat, rödlök och hemgjord majjo. Blev supergott! Sen rullade jag ihop den som en rulle. Det momentet kan man ju hoppa över om vill. Prova!

Gott Nytt År

Jag hoppas ni hade ett riktigt fint avslut på 2017 igår. Det hade i alla fall jag tillsammans med fina vänner. Jag vill även passa på att önska er ett riktigt gott nytt år. Ett nytt fräscht år med många nya möjligheter.

Idag är jag trött och funderar som mest just nu på hur fasen jag lät mig övertalas till ett pass på gymmet ikväll… Men det är väl bara att gilla läget och pallra sig dit. Jag hoppas att det här blir året då jag en gång för alla blir den jag innerst inne är. Nu kör vi!

Veckans planering

1/1 Måndag: Rester

2/1 Tisdag: Kött, blomkål och bearnaisesås

3/1 Onsdag: Fransk fiskgryta med saffran

4/1 Torsdag: Kyckling, rostade grönsaker, Hummus.

5/1 Fredag: Tjejerna Falun, vi Stockholm.

6/1 Lördag: — ”—

7/1 Söndag: Stek med rostade grönsaker och kryddsmör.