Planering vecka 19

Lite sent men bättre sent än aldrig. Planeringen för min vecka ser ut så här. Lunchen blir rester från gårdagens middag.

Planering vecka 19

Måndag 7 maj.
Frukost: Nötfrukost
Lunch: Lövbiffrullader + sallad + avokado
Middag: Räkor med Lök- och koriandersås.

Notering: Löppass/Gymmet

Tisdag 8 maj
Frukost: Nötfrukost
Middag: Tacosallad

Notering: Gymmet Armar/Ben

Onsdag 9 maj
Frukost: Nötfrukost
Middag: Grillad kycklingfile med rostade grönsaker och bearnaissås/vitklökssmör

Notering: Löpning

Torsdag 10 maj
Frukost: Ägg och bacon
Middag: Sallad

Notering: Gymmet Bål

Fredag 11 maj
Frukost: Nötfrukost
Middag: Småplock/pizza

Notering: Mys med Jenny och grabbarna, löpning

Lördag 12 maj
Frukost: Småplock
Middag: Skaldjursplatå

Notering: Kryssning med Jocke och Jenny.

Söndag 13 maj.
Frukost: Buffé
Middag: Rester/sallad

Nötfrukost

Jag har länge sökt efter en snabb och lätt frukost som inte ihäller ägg då jag tröttnat på det. Jag har flera gånger stött på Birgitta Höglunds nötfrukost men tänkt att det nog inte är något för mig då jag inte gillar smör sådär att äta bara. Men så tänkte jag att jag ger det en chans och tro det eller ej, jag gillar det. Jag har dock inte riktigt samma sammansättning som i hennes recept men den kan man ju variera hur mycket som helst. 😉

Just nu kör jag med:
  • 10 g Paranötter
  • 10 g Hasselnötter
  • 10 g Valnötter
  • 10 g Macademianötter
  • 10 g kokosflakes
  • 35 g smör (oftast Bregott då jag tycker det är godare när det är lite smält och det smälter snabbare än vanligt smör)

+ Eventuella smaksättningar du väljer själv. Jag kör ofta med kanel och kardemumma då jag älskar det. Andra förslag är kakao, chili, svartpeppar, ingefära, citron-/limezest, vanilj, lakrits, ja det finns ju en uppsjö. Prova!