Blomkålsrisotto

Har varit så sugen på att prova på att göra en blomkålsrisotto länge och idag skedde det! Så sjukt gott! Enkelt och mättande. Till denna behöver du

Du behöver:

  • Riven blomkål
  • Purjolök
  • Champinjoner
  • Smör/kokosolja
  • Vitlök
  • Kryddor efter smak
  • Grädde
  • Riven ost

Fräs allt i fettet. Häll på rikligt med grädde och låt det koka ihop. Avsluta med att ha i riven ost efter smak så att det smälter in ordentligt. Salta, peppra och krydda med precis vad du vill 😉. Jag hade i lite lökpulver, salt och peppar.

Panang gai

Lovade ju att ni skulle gå receptet på min Panang gai också.

Du behöver:

  • Kyckling (går att byta ut mot fisk eller kött också)
  • En gul paprika
  • En grön paprika
  • En röd paprika
  • 3 vitlöksklyftor
  • Färsk broccoli
  • Vitlök
  • Kokosmjölk

Jag fräste på kycklingen i lite smör och kokosolja på sidan om med salt och peppar.

Sen hackade jag grönsakerna i ganska stora bitar. Fräste på finhackad vitlök med resten av grönsakerna, i med kryddblandningen Panang gai från Spicemaster.

Och sen kokosgrädde/mjölk efter behag. Släng ner kycklingen och låt det koka ihop lite. Servera som det är eller med fler tillbehör som exempelvis nötter, färsk koriander, hackade tomater m.m. Riktigt gott! Snabbt och enkelt.

Äggmuffins

Äggmuffins är ju ganska smidigt att ta med sig. Jag har gjort det tidigare men den här gången gjorde jag dom styckvis. Snabbt och enkelt.

Till en styck behöver du:

  • Fyllning
  • 1 Ägg
  • 2 msk grädde
  • Riven ost
  • Stor muffinsform

Fyllningen kan man ju variera i det oändliga. I dessa la jag ett par ostskivor i botten, knaperstekt fläsk, purjolök och lite ädelost. Vispa ihop ägget med 2 msk grädde, häll ner osten och fördela över fyllningen i muffinsformen. In i ugnen 200 grader i ca 12-15 minuter.

Givetvis kan du med fördel göra flera samtidigt, gärna med olika fyllnar.