Valborg

Hur firar ni Valborg? Firar ni över huvudtaget? Här har det varit lite olika genom åren. Ibland har vi gått till brasan, ibland inte. I år hade vi inte tänkt att gå till någon brasa, vilket ju var tur då de ställde in den på grund av brandrisken. Det är ju så torrt i backen. Däremot så kommer några vänner över och grillar lite. Det ska bli supertrevligt.

På grillen ikväll blir det kyckling. Vad det blir till ör ännu inte riktigt bestämt men jag funderar på lite rostade grönsaker och så någon god sås förstås. Men först blir det en promenad hem från jobbet (ca 8 km). I morrn börjar ju dessutom min 10.000 steg/dag-utmaning. Är ni på?

YES!

Så känns det. Första veckan gick galant. Första veckans resultat slutade på -6,3. YES! Tyvärr så lär det väl inte vara återkommande 😉. Men det känns bra och jag känner mig som mig själv igen. Så skönt att bli av med all vätska. Maten har som sagt fungerat bra och jag tänkte försöka hålla mig på samma linje. Första veckan avklarad, så nu tar vi itu med nästa.

Startade dagen med en promenad till jobbet. Jag hoppas det blir fler. Det är dock lite tidskrävande så det beror lite på hur pigg jag ör på morgonen. Men även om jag kanske inte hår varje dag så är ju en promenad här och där bättre än ingen. Ska försöka gå ordning på min cykel också men det känns så mycket jobbigare att cykla till jobbet 🙈 Då måste jag ju cykla hem också 😂. Men vi får se. Tids nog så.

Målet i maj är att försöka komma upp i 10.000 steg per dag i alla fall.

Första veckan

Då är det söndag igen och första veckan veckan på min nystart ät snart slut. Ska snart avrunda den med en kaffe. Hur tror ni det har gått? Invägningen är inte förrän i morrn så viktresultatet får ni vänta med. 😉 Men enligt mig har det gått enligt plan och jag hoppas på resultat därefter. Så svullen som jag var förra söndagen har jag nog aldrig varit. Det var hemskt. Men den har i stort sett försvunnit. Underbart.

Så nu är jag på rätt väg igen. Det har blivit mycket kall mat den här veckan då det varit så härligt väder. Mycket sallader och en del grillat. Morgondagens mat är planerad. Det blir rostbiffssallad med majonnäs till lunch och bräckt salami, stekt ägg och padron de Pimentos till middag.

Hur har er vecka varit?

Skam den som ger sig

Så här ligger det till, istället för att fokusera och köra mitt race så har jag haft en skitstart på detta året. Jag har hela tiden fallit tillbaka och kravlat mig upp och så fallit igen. Jag vet vad det beror på och jag klandrar verkligen ingen annan än mig själv. Men nu får det vara slut på det! Kommande 10 veckor har jag ingått en pakt med mig och min ”syster”. Det är Egotime!! Me, myself and I som står i fokus. Dagen D är alltså idag. Och den har börjat bra, och jag har planerat den hela dagen. Morgondagen planering är nästan gjord också. Jag måste verkligen planera min mat för att få den att fungera i längden och det tänker jag göra nu. Planen är att försöka få upp menyerna här också. Så nu kör jag! 10 veckor bryts ner i dagar och timmar, är allt planerat så brukar det gå av bara farten. Så vi kör väl!