Fasta

Nu har jag precis skrivit ett långt inlägg om fasta hör som jag lyckades radera.

Men vad gör det om 100 år? Jag hittade boken ”Allt om fasta” av Jason Fung och Jimmy Moore härom veckan och älskar den! Har ni läst den? Om inte så kan jag varmt rekommendera den om ni är intresserade. Jag fastnade för den och inledde en 70-timmarsfasta med start kl. 18 igår kväll. Jag är alltså inne på 28:e timmen och än så länge går det bra.

Brukar ni fasta? Jag kör ju 16:8 i perioder och tycker att det fungerar hur bra som helst. Jag har även fastat i 42 timmar vid ett tillfälle och även det gick bra. Så nu får vi se hur det går med 70 timmar 😉

Planen är att äta middag på onsdag kl. 18.00 men jag kommer redan kl. 16 äta ett litet mellis för att se hur magen reagerar. Därav blir det bara 70 timmar istället för som jag tänkt först 72 timmar. Men det ska bli spännande att se hur det går. Hade lite hungerkänslor i morse men det var inget som störde egentligen. Det har gått riktigt bra. Men det är ju ett tag kvar 😂

Snabblagad lövbiff

Lövbiff tycker jag är rätt så tråkigt i sig. Jag vet aldrig vad jag ska hitta på. Nu hade vi i alla fall ett paket som var upptinat till helgen men som aldrig hann bli tillagad av olika skäl. Så det fick helt enkelt bli ”måndagsbiff”.

Du behöver:

  • Lövbiff
  • En halv burk Chunky salsa (jag använde ”hot”)
  • Salt och peppar
  • Smör att steka i (jag tillsatte visserligen en extraklick också).

Strimla lövbiffen och stek den i smöret. Tillsätt tacosåsen och krydda efter smak.

Snabbt och gott! Till det serverades broccoli och tzatziki.

Varm brieosttårta

I helgen åt vi en ny variation på varm brieosttårta som tog slut i ett nafs. Superenkel och supergod.

Du behöver:

  • En rund brieost
  • Svartpeppar
  • Chiliflakes
  • Gräslök

Du gratinerar osten som den är i ugnen eller grillen. Skär runt en bit in på ovansidan och lyft av ”locket” (Skär inte för nära kanten då rinner osten ut). Skrapa av osten på insidan av locket och lägg tillbaka det i osten. Krydda med svartpeppar, chiliflakes och gräslök. 😋

Resultat vecka 3

Helgen blev inte alls som planerat matmässigt eller promenadmässigt tyvärr. Jag missade mina 10.000 steg i lördags men annars ligger jag i fas. Dock så blev det inte så strikt i helgen vilket vågen talade om för mig ordentligt i morse. +0,6. Men man måste ju leva lite också 😉 Jag hänger inte läpp för det utan kör på som vanligt. 16:8 passar mig utmärkt i veckorna så jag kör vidare på det också. Hur har det gått för er?

Vecka 2

Resultatet vecka 2 blev -1,5 kg. Det får jag väl vara nöjd med. Nu känns det riktigt bra. Jag har ätit ungefär som förra veckan men fastat fram till lunch. 16:8, funkar bra för mig. Jag är sällan hungrig men det finns tillfällen då jag kan känna att jag inte är 100 % nöjd och då är det fettet som saknas. Det är svårt att hitta bra rena fettkällor som är goda tycker jag. Majonnäs funkar bra till exempelvis sallad, smör vill jag gärna ha ett köttstycke till eller en macka. Mackor försöker jag komma ifrån så det får jag helt enkelt låta bli. Jag har lite svårt för fettkaffe m.m. Hur gör ni? En fet sås till måltiden är ju så klart det bästa, men det är inte alltid det finns. 😉 Den här veckan har jag dessutom tänkt avstå från mejerier så gott det går sen får vi väl se hur det går i praktiken.

Ett annat mål jag har nu i maj är ju att gå minst 10.000 steg/dag och det har jag faktiskt lyckats med hittills. Så början på maj känns helt ok. Hade varit trevligt med lite varmare väder dock. 🌸

Förra veckans mat

Då jag fått förfrågan om vad jag åt förra veckan för det härliga resultatet så har jag försökt sammanfatta det lite. Eftersom jag planerat köra riktigt strikt så har jag valt att använda mig av ”My fitness pal” till en viss del. Men livet kommer ofta emellan och allt är inte medtaget och jag kommer faktiskt inte alls ihåg vad jag åt förra veckan så jag är glad att jag ändå lagt in en hel del, och att jag lagt upp en del på Instagram. 😉 Jag var även på akuten och ett sjukhuset ett par vändor förra vecka då min dotter skadat sig så allt blir ju inte alltid som planerat tyvärr.

Men i stort såg det ut så här:

Måndag (extrajobbade ensam, då det var annan dag påsk)

Brunch: 2 ölkorvar och en Castello Double Cream Brie + några macademianötter
Middag: Räksallad (Räkor, parmesan, valnötter, isbergssallad, gröna paprika, majonnäs)

Tisdag

Lunch: Kallrökt lax med sallad (sallad, rödlök, gurka, majo)
Middag: Grillad ryggbiff med  sparris och smör

Onsdag

Lunch: Grillad biff + sallad (ungefär som ovan) + en halv (75 g) Castello Double Cream Brie
Middag: Grillad biff och broccolisallad (broccoli, parmesan, majo)

Möte: Där blev det lite härligt snacks med oliver, ostar och salami och på tok får många jordnötter.

Torsdag
(Frissan med F m.m.)

Brunch: Kyckling och sallad + en proteindrink innan vi åkte + en burgare utan bröd på stan.
Middag: Pytt-i-panna (sjukt god) med Kyckling, bacon, smör, champinjoner, purjolök och haloumi.

Fredag

Brunch: Proteinshake  (proteinpulver 3 g kolhydrater + 1 dl vispgrädde), småplock (ostar, oliver, grönsaker, tapas, jordnötter)
Middag: Ingen var hungrig så vi åt lite mer småplock 😉

Lördag (Jobb)

Brunch: Rostbiff + 125 g Castell0 White with Chili
Middag:
Tacos (sallad, köttfärs, räkor, salsa, lök, bönor, gurka, paprika, hummus, vitlökssås)

Söndag

Brunch: 2 stekta ägg, bräckt skinka, pimentos de padron och lite jalapenomjukost.
Middag: Hamburgare (Hamburgare, ost, sallad, tomat, dressing, lök)

Det var väl i stort sett veckans intag + en del som jag vet att jag ätit men inte kommer på vad riktigt. Lite mer macademianötter bland annat. Typ 2 påsar. 😉 Jag har ätit ordentligt som sagt och det har inte varit jobbigt någonstans. 😉

_________________________________