Sommarvärmen

Äntligen är den riktiga sommarvärmen här! Jag älskar den. Vi är inte helt överens om det i vår familj dock. Barnen tycker det är lite för varmt. Men det är ju perfekt för en dag på stranden… Då vill man ju gärna ha någon mysig picknick med sig. Vad brukar ni ha? Frysta vattenflaskor använder vi som kylklampar då har man i alla fall kallt vatten. Men bra picknickmat som är lchf-vänligt. Mackor och pannkakor är ju så himla enkelt 😉 Idag blir det dock bara lite småplock som korv och oliver. Lite morotsstavar till barnen också. Men ska man vara borta en hel dag så krävs det ju lite mer.

Mål

Jag gjorde ju en nystart för ett par veckor sedan och hittills går det riktigt bra. Jag har som mål den här månaden att komma upp i dagens rörelsemål varje dag. Jag är inte alltid supertaggad när jag inser att jag måste aktivera mig lite till innan sängen men jag har gjort det! Och jag är så nöjd. Nu har jag kommit halvvägs, eller lite mer än halvvägs då juli ju faktiskt har 31 dagar. Har ni några mål? Långsiktiga? Kortsiktiga?

För att nå sina mål är det viktigt att ha ett tydligt mål så man vet vad man jobbar mot. Jag älskar att planera och göra listor och mäta mm. Sen är det ju så klart inte alla mål som uppfylls 😂 Men vem kan låta bli ett fint block och roliga pennor???

Tomat- och koriandersallad

Antingen så gillar man korandet eller så gör man det inte. Jag älskar det!! Så i fredags när jag skulle äta mina limeräkor så kände jag att det var precis det jag ville ha till. Det slutade med en härlig salad. Vilken passar till det mesta enligt mig. Hade lite kvar så gårdagens brunch fick även den sällskap av lite tomat-och koriandersallad.

Du behöver:

  • Färska tomater
  • Lök (vilken sort som helst)
  • En knippe färsk koriander
  • Fetaost
  • 1-2 lime
  • Salt
  • Svartpeppar (ju mer desto bättre enligt mig)
  • Lite oliv- eller annan olja
  • Ev Valnötter

Sen är det bara att hacka ner allt och blanda, pressa över limen och krydda efter smak, ringla över lite olja.

Sommar och semester

Det är ju inget riktigt sommarväder i min smak så just nu gör det inget att jag jobbar faktiskt. Jag jobbar hela nästa vecka också, sen hoppas jag på lite mer värme. Men om den nu skulle lysa med sin frånvaro så ska det ändå bli skönt att vara ledig.

Apropå ledighet så råkade jag spontanboka en resa igår. Lite läskigt men otroligt spännande. I början av december åker jag och min man iväg någonstans en veckan men vi vet inte vart… Apollo har ju ett koncept som de kallar ”Live a little” mot destination okänd. Hur spännande som helst. Så 2-3 veckor innan vi åker får vi reda på exakt när vi åker och vart vi ska… Någon som provat? Det kan ju bli allt från Kanarieöarna till Indonesien så. Det som lever får se. Vi har i alla fall något att se fram mot. 🤗