Hösten runt hörnet

Nu är även min semester slut så måndag väntar jobb igen. Men innan dess har vi en härlig helg framför oss. Kvällens middag bestod av en bruschetta till förrätt och rullader och vitkål med topping till huvudrätt. Hur gott som helst! Det måste ni prova. Till det blev det chilibearnaise och bubbelvatten. Vad har ni ätit för gott ikväll?

Till brudchettan:

  • Någon form av bröd, jag valde här ett priteinbröd från Willys, 3,5 kolhydrat per skiva.
  • Smör
  • Färskost, hör valde jag en vitlöksost
  • Tomat
  • Basilika
  • Rödlök
  • Mozzarella
  • Valnötter
  • Salt
  • Peppar
  • Lite balsamicocreme

Gör så här:

Rosta brödet. Bred på smör och ost och toppa med alla tillbehör och ringla över lite balsamico.

Till kålen:

  • Ett litet vitkålshuvud
  • Pesto
  • Inlagd paprika
  • Rödlök
  • Tomat
  • Valnötter
  • Oliver
  • Salt
  • Peppar

Skiva vitkålen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt och ringla över lite olja, salta och peppra (här hade jag nig valt att även bre på lite pesto men den var inte tänkt att vara med från början).

Gratinera vitkålen i 200 grader tills den fått lite färg. Ta ut och toppa med resterande.

Planen från början var att ha fetaost på men den hade någon ätit upp. Däremot så tror jag det hade var gudomligt gott att toppa med en chèvre-kräm. 😉 Detta var supergott!