Lchf-gryta med fläskfilé

Ingredienser:

  • fläskfilé
  • bacon
  • (ev. rester, grillad kyckling, korv el. dyl)
  • smör
  • grädde
  • creme fraiche

Skär bacon i bitar, knaperstek i smör, under tiden skär du fläskfilén i bitar, bryner i en kastrull tillsammans med smör. Klipp ner ett par kvistar färsk basilika efter smak, fräs så att de får en fin yta. Ner med bacon och ev. rester. Häll på grädde efter smak och behov, låt koka ihop, mot slutet häller du på creme fraichen för att få lite mer sås och en härlig konsistens. Salta och peppra efter smak. Var försiktig med saltet innan du provsmakat då bacon är väldigt salt i sig.

Servera gärna med kokt broccoli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.