Kokosbollar med jordnötskross

  • kokosbollarmedjordnötskrossen påse kokos ca 200 g
  • ca 100 g smör
  • (sötningsmedel efter tycke och smak)
  • en kaka 86% choklad
  • en påse jordnötter

Hur enkelt som helst. Häll ner kokosen i matberedaren och kör så att det blir som mjöl eller till den konsistens du själv vill ha det. Fyll på med smöret och kör tills det blir en smet, vill du ha i sötningsmedel så prova dig fram och smaka av. Ställ in smeten i kylen en stund, eller frysen om du har bråttom.  Under tiden hackar du nötterna, jag körde även dem i matberedaren. När den stelnat lite tar du fram den, smälter choklad i vattenbad och rullar smeten till bollar. Doppar sedan bollarna hastigt i chokladen och sedan i nötkrosset, in i kyl eller frys för stelning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.