Grundrecept lchfglass

  • 3 äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • smaksättning (ex.2 dl bär, vanilj, kaffe, choklad, kanel, saffran, rom el. dyl.)
  • ev. sötningsmedel

Vispa ihop äggulorna med smaksättningen i en skål, vispa grädden för sig i en annan skål, rör försiktigt ner äggen i grädden sen och häll upp i form/formar. Så in i frysen. Låt stelna. Försök röra om under tiden infrysningen sker så blir den fluffigare… Ta fram i god tid innan den ska äta så att den hinner tina lite lagom för den blir hård. 😉

2 thoughts on “Grundrecept lchfglass”

  1. Jag hade blåbär i min första sats och det var jätte gott. 🙂 Men oj vad jag vill ha en glassmaskin just nu… 😉 Man kan nog lägga in ett ägg exstra också, typ ett ägg per dl grädde, jag skriver om receptet det är lättare att komma ihåg 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *