Fröknäcke

Det här receptet har jag hämt härifrån. Och det är verkligen jättegott! Men jag gräddade brödet först i 150 grader i 45 minuter, sen stänkte jag inte av helt utan drog ner till 100 så fick det stå ett tag till, tills det kändest torrt…

Fröknäckebröd

1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett utan smak
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Havssalt
ev. Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Dra ner värmen till 100 och torka dem tills de är klara.
Bryt i bitar och njut av ett nyttigt och gott knäckebröd, med minimalt med kolhydrater.

För ett få ett bröd lite likt Finn Crisp, smaksätt smeten med 1-2 tsk Brödkryddor eller stött Anis, Fänkål och Kummin.

Fröknäcke
Fröknäcke

3 reaktion på “Fröknäcke”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *