Eftermarinerad stek

dubbelmarinerad
Det här är riktigt riktigt gott, och passar lika bra en trist onsdagskväll som till en söndagsmiddag. Enkelt och smidigt och passar hela familjen.

Du behöver:

  • Kött av valfri sort som passar bra till stek (nöt, lamm, eller fläsk, välj själv)
  • Salt
  • peppar

  • Marinad:

  • 2-3 dl olja, beroende på hur stor steken är
  • 3-4 vitlöksklyftor (hackade)
  • 0,5-1 citron/lime (pressad saft)
  • soja efter smak
  • 1-2 krukor basilika (går bra med andra kryddor också)

Du saltar och pepprar köttet runt om, och slänger sen in den i ugnen. 200°C tills den får den innertemperatur du vill ha. Det är ju lite beroende på vilket kött och så man använder och givetvis vad man själv tycker om. Själv så hade jag nu sist en temperatur på runt 80°C

När köttet är klart så låter du det stå en stund och svalna. Skiva sedan upp det i lagom tjocka skivor, jag gillar när de är extra tunna. Blanda ner allt i marinaden, och vänd runt köttet i den, låt stå i minst tre timmar, men gärna längre, ju längre desto godare.

En perfekt rätt att förbereda ett par dagar innan, servera med en härlig grönsaksgratäng, eller bara broccoli och nån form av sås. Jättegott!

One thought on “Eftermarinerad stek”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.