Jeanikee’s Kålpudding

Jag blev så otroligt sugen på kålpudding i veckan, vilket jag lovar aldrig har hänt tidigare. Jag bestämde mig för att göra en nu i helgen när jag är ledig, vilken kommer bli morgondagens middag. Jag riktigt längtar redan.

Till mitt recept använde jag:

 • 1/2 stort Vitkålshuvud
 • 2 Lökar
 • ca 1-1,5 kg Köttfärs
 •  2 Röda paprikor
 • 3-5 dl Creme fraiche
 • Smör
 • Kryddor (örtsalt, provencalska örter) Jag använde mig av Urtekrams kryddor, älskar deras kryddor, deras provencalska örtblandning är underbar.
 1. Jag började med att hacka ett halvt stort huvud vitkål i lagom stora bitar. Fräs det med smör och lägg åt sidan.
 2. Fräs löken lite hastigt. (Jag hade 2 gula lökar)
 3. Fräs köttfärsen med kryddor efter smak.
 4. Jag tycker ju att just kålpudding ser så fruktansvärt trist ut så jag livade upp den lite med 2 röda paprikor som jag skar i lagom stora bitar (råa), blandar runt allt och häller ner i en form. I med cremefraichen och in i ugnen tills den börjar få färg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.