Parmesanpanerad torsk med citronsås 

Så himla gott och enkelt. Vad är det i då? Jo precis som det låter.

  • Torsk
  • Parmesan
  • Citron
  • 1 ägg + 3 äggulor
  • Ca 300 g Smör + steksmör
  • Salt och peppar. That’s IT!

Så här gör du: 

  1. Tina fisken och torka av den om den är blöt. Salta och peppra.
  2. Vispa upp ett ägg i en skål.
  3. Riv parmesan.
  4. Doppa torsken i ägg och rulla den sedan i parmesanosten.
  5. Stek i rikligt med smör på båda sidor.

Citronsåsen

  1. Smält smöret
  2. Pressa ur 0,5-1 citron beror lite på hur stora de är. Min var liten så jag tog en hel. Jag älskar citron så det kan nog inte bli för mycket 😉
  3. Värm den tillsammans med de 3 äggulorna så att de tjocknar  (Som när du gör bearnaisesås).
  4. Vispa ner smöret och salta och peppra efter smak. Klart!

Till detta åt vi en ”pizzasallad” med paprika, gurka, vitlök, olivolja, vinäger, salt och peppar. Skippar du salladen så är det inte många kolisar i alls.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *