Falafel

Idag har jag gjort min första falafel någonsin och vet ni vad? De blev hur goda som helst! Alla gillade dem utom en som tror att hon inte gillar dem. 😉 vill ni veta vad jag hade i?

Jag började med 2 tetror avsköljda kikärtor och sen häftade jag bara på resten men ska försöka återskapa det lite.

Du behöver:

 • 2 tetror kikärtor
 • En rejäl näve purjolök
 • En stor klyfta vitlök
 • En näve valnötter
 • Lite sesamfrön
 • Ca 0,5 dl olja (skulle ha varit Sesam men den var slut så det fick bli rapsolja)
 • Spiskummin
 • Örtsalt
 • Chili
 • 2 ägg
 • Lite fiberhusk (någon tsk bara)

Börja med att hacka löken, vitlöken, sesamfrön och nötter lite grovt. Jag körde i matberedare. Ställ åt sidan och och kör allt utom olja och ägg till en härlig smet. Du väljer själv vilken konsistens du vill ha. I med oljan lite i taget. Jag gillar när man känner bitarna så körde den bara så det blev lite grovt. Blanda ihop med nöt- och lökblandningen och äggen. Strö över lite husk så att den håller ihop lite. Stek eller fritera.

Vi åt dessa som tillbehör till en köttbit och tzatziki men de går givetvis att forma som du vill och äta med vad du vill.

Min äldsta tjej kör en vegetarisk vecka nu så hon åt bara tzatziki och sallad till. 😉 Samma gjorde Lill-prins-Bus. Han älskade dem. De blev dock inte så snygga men övning kanske ger färdighet 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *