Ostgratinerad Portobellosvamp

Till vår ostgratinerade Portobellosvamp använde vi följande:

  • 2 Portobellosvampar
  • Smör
  • Creme Bonjour Jalapeno
  • 1pkt bacon
  • Lite purjolök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Riven ost

”Platta till” svamparna lite genom att skära bort foten och nedre delen av hatten. Strimla ner de bortskurna delarna till lagom stora bitar. Strimla baconet och purjolöken.

Fräs på hattarna på båda sidor för lite färg och yta, krydda ev med lite salt och peppar. Var försiktigt med saltet eftersom både smöret och bacon är salt i sig. Ta upp dom ur pannan och lägg i en ugnsfast form. Bre på jalapenoosten (eller annan), går även att utesluta helt. Toppa med riven eller skivad hårdost och gratinera i ugnen tills de fått en härlig färg, ca 10 min.

Under tiden fräser du på den överblivna svampen tillsammans med baconet tills det blir den konsistens du vill ha. Jag gillar ju när det är knaprigt. 😉 Mot slutet häller du även ner purjolöken så den får fräsa med.

Ta ut hattarna ur ugnen, lägg upp på fat och häll baconröran över. Ät och njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *