Våfflor

På söndag är det ju våffeldagen och det ska ju firas med våfflor. Vi tjuvstartar dock lite här hemma. Jag är egentligen inte jätteförtjust i våfflor men jag blev sugen på något annan än omeletter, kokta och stekta ägg till frukost/lunch så jag inspirerades av min kusin Sara och provade hennes recept. Det finns ju en uppsjö av våffelrecept som även är låga i kolhydrater men jag är nöjd med det här. Vem det kommer från från början vet jag inte.

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 20 g mild ost
  • 20 g smält smör eller kokosolja

Börja med att dela på äggen. Vispa vitan till hårt skum. Riv osten och smält smöret och rör ner det med äggulorna. Vänd sedan ner alltsammans med äggvitan. Klicka ner smeten i våffeljärnet…

Eftersom jag just nu försöker äta så lite kolisar som möjligt så brukar jag äta dom med kanelsmör och ca 25 g av Önos lågkaloriäppelmos. Det blir 4 våfflor med ca 2 g kolisar per person. Tar du bort moset så blir det näst intill noll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.