Nötfrukost

Jag har länge sökt efter en snabb och lätt frukost som inte ihäller ägg då jag tröttnat på det. Jag har flera gånger stött på Birgitta Höglunds nötfrukost men tänkt att det nog inte är något för mig då jag inte gillar smör sådär att äta bara. Men så tänkte jag att jag ger det en chans och tro det eller ej, jag gillar det. Jag har dock inte riktigt samma sammansättning som i hennes recept men den kan man ju variera hur mycket som helst. 😉

Just nu kör jag med:
  • 10 g Paranötter
  • 10 g Hasselnötter
  • 10 g Valnötter
  • 10 g Macademianötter
  • 10 g kokosflakes
  • 35 g smör (oftast Bregott då jag tycker det är godare när det är lite smält och det smälter snabbare än vanligt smör)

+ Eventuella smaksättningar du väljer själv. Jag kör ofta med kanel och kardemumma då jag älskar det. Andra förslag är kakao, chili, svartpeppar, ingefära, citron-/limezest, vanilj, lakrits, ja det finns ju en uppsjö. Prova!

3 thoughts on “Nötfrukost”

  1. Har själv också kollat detta nötfrukost och tänkt att det blir säkert jobbigt att äta, men har inte tänkt att det finns mycket smak variation till hjälp. Tack 🙂

  2. Det bästa är att det egentligen räcker med bara smöret då det är salt. 😉 Prova och hör av dig om du hittar någon bra kombo. Jag har bara provat naturellt och med kardemumma och kanel… 😋

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.