Äggvita

Vad gör ni av er äggvita som blir över??? Gör man exempelvis en bearnaisesås, majonnäs (vet att man kan ha hela ägg å) eller någon annan äggbaserad sås blir det ju massor av äggvita över. Jag tycker det är så trist att kasta mat. Jag har gjort toum ett par gånger och någon form av ostmarränger men de blev sådär… Har ni något bra förslag så berätta gärna! Tycker inte att just äggvitan är så god annars heller 😁.

2 thoughts on “Äggvita”

  1. Hej ! Du ska verkligen inte kasta bort äggvitan för det finns massor av möjligheter att använda det. Du kan blanda det med hela ägg till omeletter, gratänger, smoothis och idag blandade jag äggvita till bröddegen (LCHF) 🙂 för på det sättet blir det fastare och får bra protein. Det går användas till all bakning, så prova och smaka 😉 Ha det så bra . Kram/Paula

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.