Blomkålsrisotto

Har varit så sugen på att prova på att göra en blomkålsrisotto länge och idag skedde det! Så sjukt gott! Enkelt och mättande. Till denna behöver du

Du behöver:

  • Riven blomkål
  • Purjolök
  • Champinjoner
  • Smör/kokosolja
  • Vitlök
  • Kryddor efter smak
  • Grädde
  • Riven ost

Fräs allt i fettet. Häll på rikligt med grädde och låt det koka ihop. Avsluta med att ha i riven ost efter smak så att det smälter in ordentligt. Salta, peppra och krydda med precis vad du vill 😉. Jag hade i lite lökpulver, salt och peppar.

2 thoughts on “Blomkålsrisotto”

  1. Oj , vad gott ! Lite annorlunda gjort än det vanliga och tycker om ost . Måste göra detta och har hemma blomkål. *** Har du provat omelett med ost ? Man sätter först smör till stekpannan och när det är smält lägg riven ost och rör inte det utan låt vara och häll över ägg smeten och strö över en nypa salt . kolla sedan ibland börjar osten bli gyllenbrun ,och vänd försiktigt och låt äggen steka liten stund och man kan så klart sätta med äggen skinka, korv mm… eller äta som det är . Osten blir riktigt knaprigt . 🙂 Trevligt helg ! Kram/Paula

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.