En övertrött zombie

i soffan och hans trötta mor här i sängen framför datorn. Sova ska han minsann inte… suck, att han orkar…

Jag har fått sån julkänsla här, har suttit och läst massa julbloggar och riktigt längtar. Men först så måste vi få ordning här hemma, och bebisen får gärna hinna titta ut också, men nu är det inte långt kvar. Och förberedelserna inför jul, är ju ganska långa så det gör nog inget om jag redan nu börjar fundera…

Hur firar ni jul hemma hos er i år?

Här blir det som vanligt hemma hos oss, med mina föräldrar och ev. min farmor, min bror och hans lilla familj. Massor av mat och godsaker. Mina barn har ju inte ätit godis sen förra julen så en härligt stor skål ska fyllas med massor av godis och de ska få äta tills de mår illa, har jag tur så vill de inte ha mer sen 😉

Annars så blir det väl det traditionella. Jag har tänkt försöka köra lchf så långt det går, men jag har inga planer på att köra igång strikt förrän 1 januari, då ska det fasiken inte finnas några ursäkter.

Men jag funderar lite på om vi ska göra en liten förnyelse i år, att vi äter frukost runt halv elva och att vi bjuder hit gästerna redan tills dess, då kan vi äta julbord efter kalle sen och så lite glögg däri mellan, då blir dagen lite längre känns det som. Dessutom så får man väl kanske lite hjälp med maten om man har tur 😉 Så du Marre, om ni kommer i år så hoppas jag att du tar med dig det goda brödet 😉

Så får det nog bli. Sen vet jag inte om Fredriks föräldrar vill fira med oss i år eller hur de gör nu när Fredriks mormor är borta. Vi får väl bjuda dem i alla fall. Kanske hans syskon också om de inte har något annat för sig… 😉  vi får se helt enkelt. De kan ju välja att fira som tidigare…

Men julmat ska det ju bli!

Frukost:

 • Dopp i grytan
 • Risgrynsgröt
 • Skinka
 • Bröd
 • Ägg
 • korvar
 • ostar
 • grönsaker
 • marmelad
 • leverpastej
 • ugnsomelett

Kaffe/Te/Mjölk/Varm Choklad med grädde så klart

Julbordet:

 • Skinka
 • Bröd
 • Ägg
 • korvar
 • ostar
 • grönsaker
 • ugnsomelett
 • köttbullar
 • Jansson
 • prinskorv
 • rökt lax
 • rödbetssallad
 • rödkål
 • sill i olika former

Det är vad jag kommer på just nu, har ni något mer smarrigt på lut så säg till! =)

Övrigt tilltugg under kvällen blir bland annat

 • Frukt
 • diverse julgodis
 • ostbricka
 • nötter mm

Åh vad hungrig jag är nu, måst kolla om det finns some kind och lunch hemma…

2 thoughts on “En övertrött zombie”

 1. Jaaaa, jul är väl den bästaste tiden på året <3 ÄLSKAR <3
  Längtar verkligen!!!
  Härligt att du redan har börjat med matlista *S* Här kör vi det traditionella och jag hoppas jag hinner fixa allting med en liten skruttefis att ta hand om…. men det ordnar sig alltid.

  kram kram

  1. Ja det ska bli så mysigt, julstämningen försvann ju inte direkt när man vaknar upp och det ligger en halv decimeter snö ute… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.