Flygande Jacob à la Jeanikee

 • Kycklingfilé
 • Blomkål
 • Smör
 • Knaperstekt finstrimlad bacon
 • Grädde
 • Sambal Oelek
 • Jordnötter

Skiva blomkål grovt, lägg dom i botten på en ugnfast form. Fräs kycklingen (som du delat i lagom bitar) i en klick smör, lägg över kycklingen på blomkålen i formen. Blanda grädden med en rejäl sked sambal och vispa så den blir lite tjockare, häll sedan gräddblandningen över kycklingen och blomkålen, ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter. Under tiden steker du baconbitarna knaprigt som du sedan strör över innan servering. Servera med jordnötter.

5 thoughts on “Flygande Jacob à la Jeanikee”

 1. Tänkte bara titta förbi och tacka för ditt inlägg i min gästbok och upptäckte samtidigt dina trevliga recept. Flygande jacob 🙂 Mums! Ska testas… kanske tar jag blomkålsris istället för Zucchini. Tackar på förhand.

  1. Vad kul att du tittade förbi! Vad är blomkålsris? små blomkålsbuketter??? Jag funderade faktiskt på om jag skulle ta det istället… för jag är lite sugen på det och så blir det lite annan konsistens. =)

 2. Blomkålsris har jag som recept på sajten min 🙂

  Det är helt enkelt blomkål som du river med det finaste på rivjärnet. Lägg rivet i en bunke med lock. Locket ska inte vara tätt utan halvt på. In i micron i 3-5 minuter så har rivet torkat en aning och blivit som ett fint ris. Funkar bra som ersättning för ris. Blir kanske lite stabbigare men helt ok.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.